Güneydoğu ile 30 yılı aşkın süredir uğraşan güvenlik güçleri terör olaylarını neden bitirmediği ortaya çıkmaya başladı. Asker ve Polisin içinde bulunan teröristler masum insanların kahpece öldürülmesine neden oldular.

    Yavaş yavaş her şey ortaya çıkmaya başladı. Darbe girişimi ile birlikte senaryonun sonunu tahmin etmeye başlamıştım. Neydi bu senaryo?

Asker ve Polisin içinde olan Fetocu gurup operasyon öncesinde terör örgütü ile bağlantıya geçerek teröristleri uyarıp kaçmalarını sağlıyordu.

Başka bir senaryo ise Feto gurubu kendilerinden olmayan Asker ve Polisi yem olarak teröristlerin önüne atıyordu. Bu henüz belki ortaya çıkmadı, ancak zaman içinde bu da gündeme bomba gibi düşecek.

 Çok daha şey ortaya çıkacak, Belki Teröristlerin silahları bile bu Fetocu gurup tarafından veriliyordu,  bu konuda yanılmadığımı önümüzde ki günlerde göreceğiz. Fetocu gurup darbe de başarılı olamayınca ilk kaçtıkları yer PKK ve diğer terör örgütleri olmadı mı?

Pis kokular yavaş yavaş yayılmaya başladı.

    Lağımları temizlemek gerek, geç kalınan bir temizlik ancak bu temizliğin mutlaka yapılması gerekiyor.

     PKK ve Karadeniz

Zaman zaman Karadeniz bölgesine kadar inen PKK li teröristler kalleşçe asker ve polise saldırmakta. Geçenlerde Maçka da polise saldıran teröristler o bölgede kendilerine sığınak buldular. Yine Ordu, Giresun örneklerini gördük. Neden Rize veya Artvin de olmasın. Her an tetikte olmak gerek.

   Darbe girişimi ve PKK nin Karadeniz illerine kadar inmesi ile artık huzur bozmak isteyenlere karşı Karadenizliler ayakta, devletine karşı sorumluluğunun bilinci içinde.

     O halde, Devletin vergi alarak iş adamları, arıcılar veya başka şirket veya kişilere verdiği ruhsatlı silahları halka da vermesi gerek.

Yıllar önce yazdığım bir yazıda iş adamlarına verilen Ruhsatlı silahlar vatandaşa verilmeli demiştim. İş adamlarına yaşama şansı veren devlet halka bu şansı vermiyor demiştim. Artık halk bu olaylardan sonra bu şansı yakalamalı.

     Bazen politikalar yanlış uygulanır, parası olan uzun yaşar, parasız insan yem olarak kullanılır, 15 Temmuz da parası olanları gördük, parasız halkı da gördük. Taşlarla sopalarla sokağa çıkan o parasız insanlardı. Ölenlerin arasına baktığımızda bir tane iş adamı görmek mümkün değil.

    Artık Karadenizli silah istiyor,, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan daha önce giden vali Ersin Yazıcı ”ya “ Kimseye ruhsat verme “ demişti. Akıllı vali de ilk geldiği gün bunu açıklayarak Cumhurbaşkanı bana böyle dedi diyerek kimse ruhsat istemesin demişti.

       Darbe girişimi ve PKK nin Karadeniz illerine kadar inmesi ile Cumhurbaşkanı artık “ İsteyene ruhsat ver “ demeli.  Emniyet ve Jandarma artık ruhsatsız silah taşıyanlara karşı biraz daha duyarlı olmalı.

     Karadeniz ”in yüksek kesimlerine kadar inen PKK terör örgütü Karadenizlinin silahlanması ile gerekli dersi alacağına inanıyorum. Karadenizli Teröristi Asker ve Polise bırakmaz. İş bilenin kılıç kuşananınsa artık kılıç kuşanmak istiyoruz.