Terör olaylarını yazmamaya karar verdim, birçok yazar, bilende bilmeyende akıl vermeye devam ediyor, ama ateş düştüğü yeri yakmaya da devam ediyor.

   Önceki gün İstanbul’daydım ve patlamanın yapıldığı yeri gördüm.  Teröristin hava alanı içine kadar girmesi kadar kolay bir yol yok. Ticari taksi ile alana gittim. Hiç aranmadan hava alanı içine kadar girebiliyorsun. Neyin önlemi alındı, sivil araçlardan bazıları aranıyor, polis sayısı artırıldı. Hepsi bu kadar.

     Aslında ülkenin sorunu, hepimizin meselesi ve konusu ancak bu konuda binlerce insan bilse de bilmese de terörü konu seçmiş, benim konum bu değil. Benim konum Rize’yi idare edenler, Rize için bir şeyler yapanlar.

    Benim konum Rize,,

Rize valisini değişti, Trabzon Tonya”lı hemşerimiz görevine başladı, kendisine hayırlı olması dileğinde bulunmak üzere ziyaret ettik.

    Sayın vali kadar bizde kiminle çalışacağımızı ölçmek amacıyla ziyaret ettik. Tabii Sayın vali Erdoğan Bektaş ”ta Rize basınının bilgi donanımını ölçmek,  düşüncelerini almak gibi çeşitli analizler yapmıştır.

Tecrübeli bir vali ve bir şey bilmeden biliyorum demeyenlerden.

    Vali olup ta babasını ayağını çağıranlardan değil,  Bak adam oldum diyenlerden hiç değil. Giden vali Ersin Yazıcı o tiplerden biriydi.

Adamlık eskiden pantolon giyen herkes adam olamaz derlerdi, şimdi pantolon bayanlarda giyince iş değişti,  bu kez sakal ve bıyığı olan demeye başladılar. Bence hiçbiri değil, her şey beyinde, yaşamın içinde var. Adamlık alınan aile eğitiminde var. Adamlık memleket sevdasında, haram yememekte, insanları hor görmemekte var.

Adam gibi adamlık ise tarihi unutmamakta, bu ülkeyi bize emanet eden insanların yaşadığı sıkıntıları hatırlamakta var, ayaklarında lastik ayakkabı olmadan, Sarıkamış te donarak ölen insanları hatırlayarak günlük yaşamda insanlara yardım etmekte var. Kısaca adamlık herkesin harcı değil.

    Konumuza dönelim,, Sayın vali ile biraz sohbet ettik. Yeşil yol ile ilgili geçmişte yaşanan sıkıntılardan kendisine bahsettik ve Yeşil Yol olayını geren kişinin giden vali Ersin Yazıcı olduğunu, söyledik. Hatta muhtarlar ile yaptığı bir toplantıda Ersin Yazıcı’nın 3-5 çapulcu bizi engelleyemez, devletin önüne geçemez “ dendiği söylendi.

   Bunun üzerine Rize valisi Erdoğan Bektaş kelimeleri ile ve yapısı ile ağırlığını koydu “ Bu devlet milletten oluşur, polis ve Asker bu milletin bir parçası, öyle bir zorbalık olamaz, Yeşil yol ile ilgili bir sorun varsa ve bu sorunu o yöre halkı dillendiriyorsa oraya gider, onların sorunlarını dinler, çaylarını içer yemeklerini yer onlarla sohbet ederek o sorunu o yörenin halkı ile birlikte çözerim. Devlet burada bunu yapmalı, halk ile asker polis karşı karşıya gelmemeli, benim anlayışımda böyle bir devlet yapısı yok” dedi.

     Bu konuşma Tam not aldı. Evet devlet adamı bu, evet Adam olan bu,, okudum adam oldum meselesi işte bunun altında yatar. Erdoğan Bektaş okudu adam oldu. Bazıları 100 üniversite bitirse bile adam olamazlar.