FETO operasyonları devam ediyor, kurumlar ve askeriyenin içinde titizlikle sürdürülen Paralel yapı operasyonlarında binlerce insan gözaltına alındığı gibi binlerce insan da tutuklandı.  Bu insanlar arasında kariyerini sıfırlayanlar, ailesini zor duruma düşüren insanlar, toptancılarına çek verip ödeyemeyen insanlar gibi geleceğini karattığı gibi ailesinin de geleceğini karatan insanlar olduğunu hepimiz biliyoruz.

     Kimileri zamanında talimatlarla iş yaptı, kimisi bu talimatları 15-27 Aralık sonrası sürdürdü, işte asil mesele 15-27 Aralık sonrası ilişkilerini kesmeyenlerde.

   Rize ”de de bu yapının içinde olan birçok insan ya tutuklandı, ya da gözaltına alındı. Ne zaman temizleneceği de şüpheli, halen sanal alemde bu işlerin içinde olanların isimleri lanse edilmekte ve suçlamalar sürmekte. Tabii geçmişe yönelik kimin ne olduğunu kestirmek o kadar kolay değil. Herkes birbirine karıştı.

    Bunu derken geçtiğimiz günlerde bu yapı ile ilgili anlatılan bir hikâyeyi sizlerle paylaşmak istedim.

Halk otobüsü tıka basa dolu ve ayakta duran bir yolcu yüksek sesle bağırarak “ Arkadakiler İ..ne,, ortadakiler Şerefsiz, Öndekiler Hayvan” diye bağırdı. Bunun üzerine otobüs şoförü el frenini çekerek aniden durdu.  Ayağa kalkarak “ Sen kime Hayvan diyorsun” dedi.

   Yolcu gayet sakın bir sesle “ Öyle bir fren yaptın ki herkes birbirine karıştı, şimdi ben hangisini ayıklayayım” dedi.

  Evet… Paralel yapı buna uyuyor, Herkes birbirine karıştı ve ayıklamak çok zor. Çok incelik gerektiriyor. İnsanları Fetocu olarak yargılamak kolay, onlara bu virüsü aşılamak çok kolay, ancak o insanların kendi gelecekleri kadar ailelerinin geleceğini de onlarla birlikte yok etmek vicdana sığmasa gerek.

    Zaman zaman halkın içinde oturduğumuzda bize en çok yöneltilen sorulardan biri “ Kaç kişi alındı veya şu insanı tanırım o fetocu olamaz “ kelimeleri ile karşılaşmaktayız. Belki gizlice Feto gurubuna katıldı, belki gerçekten değil, hemen aklıma gelen Balyoz ve Ergenekon davalarından 3 veya 5 yıl içeride yatan insanlar gelmekte. Suçsuz yerde bu insanlar içeride yatmadı mı?,  Bizleri o tarihlerde yine bu iktidarın yanında olan parlelciler bu insanların suçluluğuna inandırmadı mı,, hepimiz inandık, hepimiz kanmadık mı?

    Gözaltına alınan, paralel soruşturması geçiren birçok insanın suçlu olabileceğini düşünmüyorum. Bu benim görüşüm. Belki zaman içinde bu insanların bazıları ayıklanacak ve suçsuzlukları ortaya çıkacaktır. İnsanların ömürlerinden zaman çalmak kadar büyük bir hırsızlık olamaz. Bunun vicdani sorumluluğu kadar büyük bir sorumluluk da olamaz.

     Dileğim bu sorumluluğu alan insanlar bir gün bunun hesabını ödemezler.

İnsanlar sormaya devam ediyor,,,” Bu insanlar paralel ise bunları bu işe sürükleyen siyasiler neden hala görev başında” ?

-          Doğru bir soru ve cevap bekleyen bir soru

Bizim buna cevap verme lüksümüz yok, tek dediğimiz önce Polis, Asker, Bürokrat ve iş adamları içinde ki paralel yapılar temizleniyor, ardından siyasi temizlik başlayacak. Mantık yönü de bu.

Erken seçim olur mu? Sorusu;  Bence olur, 2017 yılı içinde Mahalli seçimler ile birlikte genel seçim olur cevabını veriyorum. Olmalı, neden olmalı, Paralel yapı yukarıda hikâyede anlattığım gibi frene basılması ile birbirine karıştı. Artık iktidar fren ile başlayan karmaşıklığı çözmeli ve kendi içinde ki Darbeci, Fetocuları temizlemeli.