15 Temmuz akşamından günümüze konuşulan tek şey Darbe girişimi ve ülkede yapılmak istenilen darbenin ayrıntıları.

  Gündem elbette ülkenin huzur ve güveni, 15 Temmuz ile birlikte birçok şey tartışılır olmaya başlandı. Başta İç güvenlik ve iç istihbarat, zafiyet var mı yok mu?

Birilerine göre yok ancak bana göre büyük zafiyet var.

15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanının özel bir televizyon aracılığı ile kısa da olsa insanları sokağa çıkarma davetine milyonlarca insan katılarak darbecilere karşı büyük mücadele sonunda ülke bölünmekten ve iç savaştan kurtulmuş oldu.

Peki, Cumhurbaşkanı bu duyuruyu yapmasa ne olacaktı sorusu akla geliyor, Belki bugün bazı iller Suriye de olduğu gibi bölünmüş olacaktı ve Feto terör örgütünün himayesine geçmiş olacaktı, bugün ülkede iç savaş olacaktı. Bunlar birer düşünce ve doğru olma olasılığı çok fazla.

   Bence Feto terör örgütü PKK dan daha tehlikeli ve daha canı,  Neden ?

PKK kendi uyuşturucu ve diğer kaynakları ile silah alırken FETO ise Türk halkının vergileri ile beslenen bir kısım üniformalılar ile Türk halkının vergileri ile yine alınan silahları Türk halkına doğrultması iki terör örgütü arasında ki bağı ortaya çıkarmakta.

15 Temmuz karelerine baktığımızda Türk siyasetinde belki de bir ilk olan HDP dışında tüm siyasiler Cumhurbaşkanı etrafında toplanarak birlik mesajı vermesi 15 Temmuz un en iyi karelerinden biri, Yine sağcısı, solcusu, işçisi ve memuru ile sokaklara siyaset gözetmeksizin toplanan Türk halkı bu ülkenin bölünmeyeceğini tek bir ağızdan söylemesi ve günlerdir Demokrasi nöbeti tutması.

    15 Temmuz yaşlısı, genci tüm ulus olarak Demokrasiye sahip çıkma bu tarihin Ak mı? Kara mı olduğunu düşündürmekte.

     15 Temmuz Dünya ya verilen bir mesaj olarak algılanmalı, Türkiye, Suriye olmayacak, Türkiye – Irak olmayacak mesajı Dünya ya verilmiş oldu ve Türkiye’nin Kurtuluş savaşında verdiği destanı 15 Temmuz da vermesi ülkeyi bölmek isteyenlere verilen en iyi mesaj oldu.

     Cumhurbaşkanının her miting ve her konuşmasında değindiği Tek Devlet, Tek Millet ve Tek Bayrak sloganı 15 Temmuz ile ortaya konulan dik duruş ile bir kez daha kanıtlanmış oldu.

 Tek Devlet , Tüm halk sokaklarda ve devleti için nöbette, Tek bayrak,, Yine tüm ulus sokaklarda ve ellerinde Kırmızı – Beyaz bayrak ile, Tek millet evet Milletimiz siyaset ayrımı yapmadan sokaklarda ve nöbette, Artık bu millet tek şey istemekte,,,,,,

    “ Bizim vergilerimiz ile alınan silahları, bizim vergilerimiz ile beslenen leş kargaları bize silah doğrultup ateşliyor ise bu şerefsizlerin bizim vergilerimiz ile artık ceza evlerinde beslenmesini istemiyoruz”

     Tek istenen bu,

Kurunun yanında yaş yanmamalı,, şu an belki erken, ülkede göz altları devam etmekte. Tabii hak eden hak ettiği cezayı bulmalı, ancak suçsuz yere insanların mağdur edilmemesi de gerek. Yanan ateşe benzin dökenler çok olur. Bu konulara dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Geçmişte Ergenekon, Balyoz gibi davalar ile birçok insan suçsuz yere cezaevlerine atılmadı mı ?, sonra ise “ Özür dileriz” diyerek bu insanlara üst makamlar verildi. Yine aynı hataların olmaması gerek. Özür kabahatten büyük olmamalı.