Geçmişte Vali Ersin Yazıcı ile zaman zaman Basın mensupları arasında yaşanan sıkıntılar artık sona erdi. Bazı kurumlar Balıkesir valiliğine atanan Ersin Yazıcı ile iyi diyalog sağlayamadığı gibi Yazıcı Basın mensupları arasında da en büyük ayrımcılığı yapan geçmiş valiler içinde tek örnek gösterilebilecek kişiydi. Tabii gidenin arkasından kötü konuşmak doğru değil, ancak Yazıcı Rize”deyken de en büyük eleştiriyi yapan yine bendim.

    Yiğidin hakkını veririm, 1984 yılından beri 20 dolayında vali ile çalıştım, elbette hafızamda kalan örnek teşkil edecek valiler vardı. Bunlar arasında bugün dahi eserlerini sayabileceğin valiler var. Erol Çakır, Erdal Ata, Kısa da kalsa Erol Zihni Gürsoy, bunlar eserleri ve kişilikleri ile örnek diyebileceğim valiler. Hiçbir zaman devletin hakkını yedirmeyen hakkaniyetli çalışan Valilerdi.

   Şimdi ise Yazıcı”nin gitmesi ile birlikte Trabzonlu hemşerimiz olan Erdoğan Bektaş ile çalışmaya başladık. Ağırlığı, konulara hakimiyeti ve esprili konulara yaklaşımı, konuları fıkralar ile süsleyerek konulara hakimiyetini ortaya koyan,  Sürekli konuşma yerine olayları tartan, Basın mensupları ile iyi ilişkiler içinde olan, Bürokratını zaman içinde tartarak ona göre tedbirini alan bir vali, Kısacası Rize”ye faydalı olacağına inancım var.

   Sıra bürokratlarda halen geçmişin izlerini silemeyen, halen korku içinde olan ve talimat ile hareket eden bürokratlar var. İşte bunların bu korkuyu yenmesi gerek. Rize küçük bir il ve burada çalışan Basın mensupları şehri iyi tanıyan, Şehrin nabzına göre şerbet veren, asla doğru olmayan bir konunun üzerine parmak basmayan gazeteciler, buna rağmen bazı bürokratlar halen Rize basınını tanımamaya ve basın mensupları arasında ayrımcılık yapmaya devam etmekteler.

    Birkaç gün önce Gazeteciler Derneği olarak seçimimizi yaptık, tek liste halinde girdiğimiz seçimde yönetime baktığımızda tüm aktif arkadaşlarım ile yönetimi oluşturdum. Yanı Basın arasında asla ayrım yapmadık ve tüm arkadaşlarımız ile tek yürek olduk, Bunun olması gerekiyordu. Birleştirici ve asla meslektaşlar arasında ayrımcı olmayan bir Başkan olarak seçimimizi yaptık.

   Kurumlarında aynı düşünce içinde olmasını bekliyoruz, Şeffaf olmalılar, Basın Mensupları arasında asla ayrım yapmamalılar. Zaman zaman kulağımıza gelen ayrımcılık sözlerini hiç duymamış olmak istiyorum.

    Rize her yıl sel ve heyelanlarla, Zaman zaman dağcıların dağlarda geçirdiği kazalar ile gündeme gelmekte, tabii bunun başında olan Afet Müdürlüğü bu konu ile ilgili basın mensuplarını bilgilendirmesi gerekmekte, çıkabilecek bir yanlış haberin birçok kurum ve kuruluşu zan altında bırakacağını da unutmamak gerek, o halde AFET müdürlüğü Rize de aktif olan gerek Gazeteciler Derneğini gerekse bu çatı altında olan basın mensuplarını doğru bilgilendirmesi gerekiyor. Geçmiş vali döneminde çok hatalar yaptı. Artık bu hatalardan vaz geçmesi gerek.

    Basın mensupları arasında yaptığı ayrımcılığa artık son vermeli ve bu konuda Rize valisinin de basın mensupları arasında ayrımcılık istemeyeceğini düşünmekteyim.

     Rize küçük bir olsa da kalbi büyük, konulara hakimiyeti ve düşünceleri ile her zaman büyük olmuştur.  Rize Basını sorun yaratan değil, Sorun çözen, sorunların üzerine giden, profesyonel çalışan, tek çatı altında toplanan, Rize menfaatlerini her zaman kendi menfaatleri üzerinde tutan bir topluluktur. O halde tüm kurumlar ile barışık , dostane bir şekilde çalışma arzusundalar.

        Dileğim bu konuda örnek teşkil eden AFET müdürü bundan sonra eşitlikten yana tavrini koyar .