1 Haziran tarihinde valiler kararnamesi ile Rize”ye atanan Maçkalı vali Erdoğan Bektaş ilk valilik günlerinde konuşma yerine tanımayı tercih etti. Yaklaşık 3-4 ay         Rize”yi ve sorunları tanımaya çevreyi öğrenmeye ayıran Rize valisi kısa sürede Rize”nin tüm sorunlarını hafızasına kaydetmesini bildi. İlk günlerinde basın dan uzak duran ancak bu uzaklığın kırgınlık olarak algılanmasını istemeyen Rize valisi son iki aydır artık tüm konulara hakimiyeti sağlamış durumda.

    Samıstra yaylasından, Ovit yaylasına, Çat deresinden, Pokut yaylasına kadar köy ve yaylaları tüm ayrıntıları ile öğrenen ve sorulduğunda belgeler ve harita üzerinde konulara açıklık getiren Rize valisi Erdoğan Bektaş Rizelinin gözünde kendi notunu da yükseltmeye başladı.

   Artık tüm konulara hakim olan ve halkın da sevgisini kazanan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, zaman zaman ilçelerde ve köylerde yaptığı ziyaretlerde çalışmaları yerinde inceleyerek ilgililerin bilgisini ve becerisini ölçmekte.

     Manisa valisi iken Rize”ye atanan ve ilk atandığı günlerde kırgın olduğu gözlenen Rize valisi Erdoğan Bektaş zaman içinde kırgınlığından uzaklaşarak Rize”yi çözmeye başardı.

    Bektaş”a ilk notu Gazeteciler olarak biz verdik, yaptığımız kongre sonrası kurumları ziyaret tercihlerimiz sırasında valiliği aradığımızda özel kalem geri dönüş yaparak “ Sayın valim, derneğe gelerek sizleri ziyaret edecek, seçim yapan sizsiniz ve tebrik yeri Dernek binasıdır” diyerek, aslına uygun hareket etmesi ile tüm basın mensuplarının gönlüne taht kurdu.

   Bektaş olması gerekeni yaptı, Bu not kolay eksiye düşmez,  Meslektaşlarım zaman zaman Rize de yaşanan sorunlar ve olaylar ile ilgili Rize valisi Erdoğan Bektaş”in bilgisine baş vurduklarında tereddütsüz gerçekleri Rize valisinden öğrenmekte, Rize”nin açık yürekli, tüm konulara hakim olan ve samimiyetini gizlemeyen böyle bir valiye ihtiyacı vardı.

    Umarım Rize”de uzun yıllar kalır ve Rize böylesine konuları takip eden bir validen yararlanır. Tabii bir şeyi unutmamak gerek, Rize de fazla göze batan, iyi çalışan ve çalışkanlıkları ile ön plana tutan insanlar fazla yaşamaz.

    Rize basını olarak temposunu bozmayan, bu tempo ile çalışmalarına devam edecek olan Rize Valisi Erdoğan Bektaş”in yanında yer almaya devam edeceğiz. Bana bu tempo 1984 yılları ve sonrasını hatırlattı.

    O dönemlerin valisi Erol Çakır”ı hatırladım. 4 yıl Rize de kaldıktan sonra Muğla valiliğine atanan ve son olarak İstanbul valisi olduktan sonra emekliliğe ayrılan Erol Çakır aynı sitilde aynı hareketlilikle Rize”ye hizmetlerde bulunmuştu.

    Bugün Ayder Ayder olduysa, Erol Çakır sayesinde bu üne kavuştu, yine sahillerde ki tesisler, Genesis otel ve Dedeman otel yine Erol Çakır”ın eserleri arasında yer alan tesislerdi.

    Günün koşullarına göre Rize”ye katkı sağlayan Erol Çakır”a göre Erdoğan Bektaş daha şanslı ve bu şansı çok iyi kullanmalı. Çünkü arkasında Cumhurbaşkanı yer almakta, Rize”de tek sıkıntı ise STK ların bir araya gelmemesi ve ortak proje üretme yerine kendi özel isteklerini Cumhurbaşkanına kadar ulaştırmanın yolunu aramaları.

       Artık STK lar bu sevdadan vaz geçmeli ve birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri gerekmekte, defalarca uyarılara rağmen maalesef bir türlü bunu sağlamak mümkün olmadı, önemli olan Algı ve bu algıyı bazı STK lara monta etmek kolay olmuyor.

Tabii her şeyin bir sonu var, bu son bazı manda kafalara da gelecek.