25 Yıllık basın hayatımda böyle bir kaos böyle bir tutarsızlık görmedim...

Rizespor’un sokağa kaldığı dönemleri de bilirim. Esnaf tan çamaşır leğenleri para topladığımız günler de oldu. Ama böyle bir şey ilk kez yaşıyorum.

Sayın başbakan Ankara’dan talimat verdi tüm iş adamlarını Rizespor'a destek vermek için bir araya topladı. Artık Rizespor un sağlam bir alt yapısı olsun. Sürekli değişen bir yönetim olmasın. İstikrar yakalansın. Dedi, demesine de ne oldu. A.Ş olana kadar her şey güzeldi. Başkan Kadir Çakır elini taşın altına koydu. Taa ki A.Ş ye dönene kadar, maddi krizler başladı. Takım da bazı oyuncular para alamadığından dolayı oynamama kararı aldı. Maaşlar ve primler ödenmedi. Doğal olarak bu takıma yansımaya başladı. Borçlar gittikçe katlanmaya başladı. Başkan Kadir Çakır da her halde enayi değildi. Kulübü devredeceği A.Ş nin desteğini bekledi. O da olmayınca Rizespor da sezonun ilk yarısında gerileme devri başladı. Artık tüm yönetim A.Ş ye başkan olan Şadan Kalkavan a kilitlendi. Artık tüm kararları o veriyordu. Sezonun ilk yarısını takım beklenmeyen yerde ama yine de başarılı sayılabilecek yerde bitirdi. Takım içinde maddiyatı sorun yapan futbolcular gitti gidecek denirken teknik direktör Metin Diyadin gönderildi. Üst üste hatalar yapılmaya başlandı. Teknik direktör arayışına giren Rizespor da yönetimin başına hiç de Rize ile ilgisi olmayan İcra Kurulu başkanı denecek Ulvi Suvarıoğlu getirildi. Başkan Kadir Çakır hazırlattığı istifa mektubunu tüm gazetecilere anlattı ve istifa ettiğini açıkladı. Bu haber kendi siteleri olan Rizespor sitesinde de yer aldı. Raşıt Çetiner, Ahmet Ceylan, Hasan Vezir, Bülent Korkmaz isimleri teknik direktör olarak dillere dolanmaya başladı. Aradan bir iki gün geçmeden Başkan Kadir Çakır istifa etmediğini basının yalan yazdığını açıkladı. Sözleşmeleri karşılıklı fesih eden Teknik direktör Metin Diyadin başkent te evinde otururken yeniden Rizespor un başına getirildi diye haberler çıkmaya başladı. Ve nihayet yeniden başarılı hoca Metin Diyadin görevinin başına döndü.

15 güne sığdırılan bu kadar karmaşaya ne gerek vardı Rizespor a Rize de oturan Rizespor u Rize den izleyen başkan lazım. A.Ş nin Rizespor’a kaos tan başka şey vereceğini sanmıyorum. Dileğim bu tür sıkıntılar Rizespor da ligin ikinci yarısında baş göstermez. 7 kocalı Hürmüz yerine tek kocalı bir Hürmüz olur.