Rize de son günlerde yaşanan olaylar Türkiye gündemine kısa da olsa oturdu. İstanbul da başlayan Taksim olayları kısa sürede çeşitli illere yayılırken Rize de bundan payını aldı. Taksim olayları sonrasında Rize de çeşitli Sivil Toplum Örgütleri ile çeşitli partiye mensup kişiler olayları kınayıcı açıklamalar yaptı ve sessizce dağıldılar. Bunlardan biri de TGM ve Atatürkçü Düşünce Derneği idi. Peki ne oldu da olaylar bu kadar büyüdü, TGM ve ADD Belediye Memişoğlu parkında açıklamasını yaptı ve Düdük çalarak Taksim olaylarını protesto etti. Buraya kadar her şey normal, ardından bu protestoculara karşı belli kişilerin desteklediği bir güç bu STK lara karşı eyleme geçti. Hani Demokrasi, Hani düşünce özgürlüğü, Hele Başbakanın ilinde bunların yok sayılması hiçte pasife alınacak bir olay değildi. O akşam yaşanan olayları unutmak mümkün değil., hele o olayların içinde olan ve halkı sakinleştirmek için “ Hepimiz Rizeliyiz, neyin kavgasını yapıyoruz” diyen bir bayana tekme tokat saldırılmasını hafızamdan silemiyorum, hanı kadın hakları vardı. Hani kadına el kaldırılamazdı. Polisin gözünün önünde yapılan bu saldırıyı yapan kişiler açıkça ortada ve kamera kayıtlarında bu görüntüler var. Yine buna benzer olayların büyümesini istemeyen, olaylara engel olmak isteyen Rizeli gençler yine bu olayların içinde olayı ateşleyen kişilerin “ Saldır demesi” dayak yediler. Saatlerde ADD de bekletilen insanlar yine Rize de yaşayan öz Rizeli insanlardı. Sayın Vali ADD de bekleyen insanların kendi istekleri üzerine dışarı çıkmadıklarını söyledi. İyi de yaptılar. Polisin gözü önünde dayak yiyen Bayanlar, olayları yatıştırmak için yalvaran insanlar dayak yediyse ADD den çıkan insanları kim koruyacaktı.

    O gece Rize Valisi Nurullah Çakır yaptığı basın toplantısında kendisine sorduğum bir soruda “ Kamera kayıtları incelendiğinde olaylarda öncülük yapan, insanları yönlendirerek saldırgan yapan insanlar için her hangi bir soruşturma yapılacak mı ?” sorusuna “ Evet, Kamera kayıtları incelenecek ve gereken yapılacak” diyen Sayın validen şimdi cevap istiyorum.

-Kaç kişi gözaltına alındı, Kamera kayıtlarında ki o gençler önceki gün Rize ye dışarıdan gelen Tür otobüsüne saldıran kişiler. Polise Çiçek veren ve polise destek veren kişilerin arasında yer alanlardır.

    -Evet Sayın vali çok soru var size yöneltilecek ve bu sorular arasında suçsuz yerde dayak yiyen insanların görüntüleri incelendi mi ?, kaç kişi hakkında yasal işlem yapıldı ?, Bu insanlar yedikleri dayak la mi kaldılar ?, olayları çıkartan kişiler hakkında neler yapıldı ?,

    İşte bunlara cevap bekliyoruz,, Rize hepimizin ve Rize”nin adının bu tür olaylarla anılmasını istemiyoruz.