Yıllardır bölgemize hizmet veren ve 202 bin üreticisi bulunan Çaykur u hayrat kapısı olarak görenler var.

Bölgemizin en güçlü kuruluşu olan Çaykur bugüne kadar gerek üreticinin garantisi olmaya devam ederken, gerekse bölgenin lokomotifi oluyor.

Rize-Artvin- Trabzon-Giresun illerinde yatırımları olan ve ülkenin yüzde 65 lik bölümünün çay ihtiyacını karşılayan dedelerimizden varıncaya kadar, babalarımız, akrabalarımızın tek emekli kapısı olan, ilimizde büyük bir istihdam sağlatan Çaykur hayrat kapısı olarak görülüyor.

Rize üniversitesine Rize’nin en eski fabrikasını bağışlamasından sonra başka bir alana taşınan Zihni Derin çay fabrikasının ardından İslampaşa mahallesinde ise Tip fakültesinin kurulması için yine fedakârlık eden Çaykur oldu. Yetmezmiş gibi paketlemenin kaldırılması söz konusu olan alanda, Muradiye beldesinde bulunan arsanın bağışı yapılmış, Ana tamir fabrikası alanında geçmiş hükümetin serbest bölgeyi kurması sağlandı.

Çaykur’u ve Çaykur’a ait arazileri iyi değerlendiren siyasiler Ana tamir alanında bulunan araziyi otel yapımı için peşkeş çekmeye hazırlanırken geçmişte Gündoğdu fabrikasının alanını 5 yıldızlı otel yapımı için siyasiler vermeye çalışırken o dönemlerde Gündoğdu halkı şiddetle karşı çıkarak “ Biz bu fabrikada çalışmak istiyoruz. Başka alana gitmeyiz, fabrikamızı bozamazsınız” diye eylemler yapmışlar ve siyasilere baskılar yapmışlardı ve fabrika alanını otel yapımı için vermemişlerdi.

Ne oldu, ne değişti de şimdi fabrika yi yıkmak istiyorlar ve yerine yüksek okul istiyorlar. Peki, orda çalışanlar şimdi nerede çalışacak. Ne değişecek. Gündoğdu halkı şimdi bu fabrika alanında yüksek okul istiyor. AKP li siyasiler ve Gündoğrulular baskı yaparak bu alanda yüksek okul seslerini duyurmak istiyorlar. Peki fabrika nereye taşınacak.

Yok öyle yağma beyler…..

Dün karşı çıktığınız otel inşaatına şimdi okul için baskı yapmayın. Çaykur’un fabrikası kimsenin babasının malı değil. 202 bin üreticinin hakkı var tüm fabrikalarda. Çaykur genel müdürüne baskı yapılıyor. Gündoğdu belediye başkanı Süleyman Yıldız başka olmak üzere genel müdüre çıkarak fabrikanın yerine yüksek okul yaptırmak istediklerini söylüyor.  Fabrika nereye gidecek dediğimizde “Denizin üstü boş” diyerek alay ediyor.

Kimse Çaykur’a baskı yapmasın. Yüksek okul istiyorsanız Veliköy yolu üzerinde düz araziler var satın alın Üniversiteye teslim edin. Çaykur un fabrikaları sizin özel malınız değil. Siyasilerin de, haklin da buna tepkisini koyması gerek. Yarın Çaykur çay alamadığında bunun sorumlusu bu siyasiler olacaktır. Bir fabrika kapatmak yerine yenisini kurabiliyor musunuz ona bakın.