Dün geceden başlayarak bu saate kadar geçen sürede olup bitenleri anlamlandırmaya çalışıyorum!

Bu cümleyi hatırladınız umarım… Hatırlamadınızsa ben yardımcı olayım. Geçen hafta ki yazımın giriş cümlesiydi. Şimdi, geçtiğimiz hafta yaşanılanlara bir bakalım ve yeniden başlayalım yazımıza!

Bir haftadan beri yaşanılanları anlamlandırmaya çabalıyorum!

Sizsiniz bu durumun müsebbipleri iktidar sahipleri demiştim ve ne yazık ki bir haftadır yaşanılanlar beni haklı çıkardı doğrusu, yanılmak isterdim bunu da ifade edeyim!

Show tv de “Türk Malı” adlı bir diziyi seyrediyor musunuz? Eğer seyrediyorsanız dizinin başkahramanı Erman Kuzu’yu da biliyorsunuzdur!

Erman Kuzu dizi boyunca ailesine,çalıştığı iş yerindeki arkadaşlarına ve özellikle komşusuna karşı geliştirdiği dil ve davranış şekliyle tam bir kahramanlık destanı sergiliyor!

Bugün siyasette ki Erman Kuzu’lar hakikisine taş çıkarıyorlar dersem abartmış olmam sanırım! Bizim asıl kahramanımız komşusuna karşı bir kabadayılık taslayışı var ki, izleyici sanır ki, komşusunu öldürmekten beter edecek. Ama durum hiç de öyle olmuyor. Bizim Erman Kuzu atıp tutuyor, pazılarını gösteriyor  komşusuna ,daha önce kimleri nasıl dövdüğünden bahsediyor aynı akıbete uğramaması için sürekli uyarılarda bulunuyor!

Bu tacizler karşısın da muhatapları Erman Kuzu’dan bayağı çekiniyorlar da! Bazen de,şiddet kullanmak yerine kendisini överek durumu halletmeye çalışıyor. Diyor ki, ben Türk’üm ,muhafazakarım bana böyle uygunsuz tavırlar ters gelir yanı ben Türk Malı’yım!

Siyasette ki Erman Kuzu’lar tıpkı dizide ki karakter gibi kendilerini muhafazakar olarak adlandırıyorlar. Geçmişlerine sıkı sıkıya bağlı ve asla inandıklarından tavız vermeyen, söylediklerinin arkasında duran olarak kendilerini ifade ediyorlar! Aynen dizi de ki karakterde olduğu gibi, yönettikleri  topluma, yeri geldiğin de hakaret etmekten de geri durmuyorlar, bunu bir hak olarak görebiliyorlar kendilerinde!

Her şeyi ama her şeyi en iyi onlar bilmekte, zaman zaman  haksızlığa uğrasalar da siyasette ki Erman Kuzu’lar, aynen dizide ki kahramanımız gibi imdatlarına yetişen argümanları kolayca bulabiliyorlar!

Giriş cümlem de bir haftadır olup bitenleri anlamlandırmaya çabalıyorum demiştim.

Ta Atlantik ötesinden gelen bir ses siyasetteki Erman Kuzu’ları şu sıralar bayağı sarstı! Sizi temin ederim, bu ses zamanla koro haline dönüşecek ve siyaset Kuzu’larının forsuna kökten zarar verecektir!

Sizler, İsrail’in yardım gemilerine karşı giriştiği ahlaksızca saldırıyı, İsrail-Amerika-Filistin-Türkiye ve tüm Dünyadaki yansımalarının en stratejik noktalarını bol bol izliyorsunuz tv ekranların da ya da gazete sayfalarında. Bazen öfkeye bazen umutsuzluğa kapılıyorsunuz bu yorumları görünce…

Bu olay bile kutuplaştırmayı nasılda körüklemiş bu ülke de fark etmişsinizdir.

Bunun sebebi gayet basittir. İnsan yetersiz oldu mu çok laf üretir ve her zaman bahanelere sığınır. Nasıl ki dizi kahramanımız zora geldi mi kaçış noktası olarak “yiter ya!” diyorsa, siyasette ki Erman Kuzu’lar da “bir dakika!” diyerek bu milleti oyalamaya devam edebilmektedir! Erman Kuzu’lar bu ülke de belki bitmez  ama dizilerinin uzun soluklu olacağını kimse garanti edemez!

Görüşmek üzere,Allaha emanet olun….