Yaklaşan 29 Mart yerel seçimleri öncesi seçim startı veren Rize belediye başkanı Halil Bakırcı’nın bu seçimlerde işi zor.

Sivil toplum örgütlerinden yüzde 80 inin desteğini arkasında alamayan, Rize de ki Esnaf ı cezalara boğan Rize belediye başkanı Halil Bakırcı mahalle gezilerine başlayarak seçim startını verirken tek güvendiği ise bayanların oyları, zaman, zaman her mahalle de ki bayanları gezilere gönderen Rize belediye başkanı Halil Bakırcı seçildiği ilk dönemlerde başkan yardımcılığına getirdiği AKP’nin şimdi ki il başkanı Yılmaz Katmer’i belediye başkanlığından uzaklaştırmış parti içinde çeşitli dedikodulara mehil vermişti. Bir ara AKP il yönetime ile de ters düşen başkan Bakırcı’nın tek güvencesi ise seçimlerde Rize'ye gelecek olan Başbakan in desteği.

Şöyle tarihe dönecek olursak ANAP’ın rakipsiz olduğu Rize de DYP Rize belediye başkanlığını almasından sonra yine halk daha sonra ki dönemde RP sinden Şevki Yılmaz’ı seçmişti.
Artık Rizeli başbakan da takmıyor, kimden iyi hizmet alırsa onun yanında oluyor. 

Mahalle yollarını asfaltlamak, Deniz caddesini trafiğe kapatarak halkın dinlenebileceği yer yapmak, sahil dolgu alanında ki pisliği kaldırmak la iş bitmiyor. Rize’nin en eski yolu olan ve Cami önü, Fener mahallesinin yolu ise patates tarlasını andırıyor. Şehir merkezi olan bu yol çamurdan geçilmiyor. Araçlar zaman, zaman bu yolda zorlanıyor. Şehir içi Atatürk Caddesi Çaykur’a kadar aynı durumda. Sayın başkan mahalle yolları yerine biraz da ana har terlere bakmalı.

Seçimlere 70 gün kadar bir süre kaldı. Rize esnafı belediye başkanı Halil Bakırcı ya kırgın, her gittiğim esnaf alternatif adayı bizden öğrenmeye çalışırken 5 yılını doldurmaya az kalan Belediye başkanı Halil Bakırcı ya tepkilerini dile getirmekte. AKP il başkanı Yılmaz Katmer Rize belediye başkanı Halil Bakırcı’nın Rize'de rekor oyla başkan seçileceğini söylerken sanırım bu söylen imine kendisi de inanmıyor.

Rize de ve bazı ilçelerde AKP’nin işi gerçekten zor, merkezde zorlu bir yarış Bakırcı yi beklerken aynı durum Fındıklı ve Ardeşen ilçelerinde de yaşanacak.