Antalyada yapmış olduğu konuşmada dünya lideri ve Türkiye cumhuriyeti devlet başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı dinlerken aklıma Erbakan Hocam geldi ve bu vesileyle düşüncelerimizi siz değerli dostlarımızla paylaşma ihtiyacını duydum.

Erbakan hocamın yaşadığı müddetçe çözmek istediği ama maalesef çözemediği bütün olayları öğrencisi olan Tayyip Erdoğan’ın çözmüş olması, müslüman Türk milleti olarak bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.

Bu vesileyle hocamıza tekraren Allahtan rahmet diliyor, yerinin mekanının ve makamının cennet olması için dua ediyorum.

Hocamızın gözü arkada kalmadığına hep birlikte şahitlik yapıyoruz.Yetiştirdiği öğrencileri onun yolundan nasıl gittiğini hep birlikte görmekteyiz.

Bu vesileyle, 

Erbakan hocamızın vaatlerine şöyle bir göz atalım ve değerlendirmemizi ona göre yapalım.

1. Başörtüsü meselesini kökünden çözeceğiz.
2. İmf olan borcumuzu kapatıp  İmf’ yi ülkemizden kovacağız.
3. Ayasofya’yı ibadete açacağız.
4. Taksime cami yapacağız.
5. Sanayi hamlesini başlatacağız.
6. Milli savunma sanayisini kuracağız.
7. Türkiye’yi lider ülke yapacağız.
8. Türkiye’yi bölgesel güç haline getireceğiz.
9. Batının uşağı değil sözü dinlenen Türkiye olacağız. 

Bu vaatlerin hepsi hocamızın sağlığında söyleyipte yapamadığı işlerdi.Bunları başarmak hocamıza nasip olmadı ama onun yolundan giden ve öğrencisi olan Recep Tayyip Erdoğan’a nasip oldu.Bunun için Hocası Erbakanın yolundan giden ve vaatlerini bir bir gerçekleştiren Recep Tayyip Erdoğan’a müslüman Türk milleti adına sonsuz teşekkürlerimizi ve Şükran’larımızı sunuyoruz.

Yine hocamız hepiniz çok iyi hatırlayacaksınız, bir konuşmasında bir gün Ayasofya cami olarak ibadete açılırsa bilin ki o ülke gerçek sahiplerinin eline geçmiştir.Ülkeyi gerçek sahipleri yönetiyor demektir.

Onun için Allah’a ne kadar şükretsek yine azdır.Çünkü ülkemizi gerçek sahiplerinin yönetmesi demek yeniden buyük Türkiye’nin oluşması demektir.

Hakkını teslim etmek gerekir ki, 
Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’yi orta çaplı bir ülkeden dünyanın sayılıp sayılan, sevilen ve seçilen ülkesine dönüştürmeyi başarmıştır.Tayyip Erdoğan bugünün ve daha güzel geleceğin tek ve çok önemli mimarıdır.

Zülmün ve küffarın karşısında eğilmeyen ve sadece inandığı yolda yürüyen kışıdır.

Bütün dünyada savaşı değil, huzuru ve barışı tesis etmeliyiz.ülkemiz huzur ve barışın tesisi için elinden gelen çabayı göstermektedir.

Ülkemiz boşuna dünya beşten büyüktür demiyor.Bu dünya 5 tane ülkenin insafına bırakılamaz.Ulrayna ve Rusya savaşıyla sistemin çarpıklığı ve yapısal problemlerin olduğu bir kez daha ortaya çıkmış oldu.Çatışan taraflardan birisi veto hakkına sahip oluyorsa karar çıkmıyor.BM kararlarının bağlayıcı yönü olmadığı için savaşı bitirecek karar alınamıyor.Burada 140 üye oy kullanırken 1 yada 2 üye oy vermediği için karar verilemiyor.

Bütün bu yanlışlardan dolayı ülkemiz ve liderimiz önderliğinde daha adil  bir dünyayı tesis etmek için dünya 5 ten büyüktür diyoruz ve bu yüzden bu çarpık düzenin, sistemin reforme edilmesi gerektiğini söylüyoruz.

Müslüman Türk milleti sadece kendi ülkesi ve milleti için talepte bulunmuyor, tüm insanlığın hakkını hukukunu korumak için mücadele vermektedir.

Ülke ve millet olarak Erbakan hocamızın söylediği adil bir düzene kavuşuncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz.Diplomaside esas amaç barışı ve istikrarı inşa etmektir.Sorunlara çözüm bulmak yine müslüman Türk milleti ve onun liderine Recep Tayyip Erdoğan’a nasip olacaktır.

Müslüman Türk insanı olarak bizler dünyada hiç bir insanın haksızlığa uğramasına, zülüm görmesine tahammül edemiyoruz.

Onun için öyle bir sistem inşa etmeye çalışıyoruz ki bütün insanlığın huzur ve mutlu bir yaşam sürmesine vesile olacağız.Bütün mücadelemiz İnan’ın bunu tesis etmek içindir. 

Zulme uğrayan, sömürülen, yuvası başlarına yıkılan, sahipsiz ne kadar mazlum varsa ve  dünyanın neresinde olursa olsun onlar sahipsiz kalmayacaklardır.

Amerika ve küresel baronların güç kaybettiği ve güvenini yitirdiği dünyamızda, ülkemiz süper bir güç olarak dünya sahnesinde yerini alacaktır.

Şu anda ülkemizde ve dünyada yüzyılların dönüşümü yaşanmaktadır.Ülkemiz yeryüzünün anavatanında, merkez coğrafyasında dünyanın eksenini sarsacak iddialarla yola çıkmış bulunmaktadır.

Büyük bir gücün büyük bir devletin temelleri çok sağlam bir şekilde atılıyor olmanın sevincini müslüman Türk milleti olarak hep birlikte yaşamaktayız.

İnsanlığı adalet, merhamet, huzurun teminatı olacak, dünyadaki bütün insanların huzurlu bir şekilde yaşamalarına vesile olacak yeni bir medeniyet nöbetini devralmaya hazırlanıyoruz.

SELÇUKLU GİBİ, OSMANLİ GİBİ BUYÜK GÜÇLERİN TARIH SAHNESİNE ÇİKTİĞİ GİBİ BİR DALGA OLUŞMUŞ DURUMDADİR.

BU ÇOK NET OLARAK GÖRÜLMEKTEDİR.’

Bir şeyi istemek inanmak çok önemlidir.Siz bir şeyi ister, onun gereklerini yerine getirmeye uğraşırsanız başarısız olmanız mümkün değildir.ülkemiz bunu canı gönülden istiyor ve ona göre hareket ediyordur.

BU MİLLET DÜNYAYA VE İNSANLİĞA HİZMETE SUSAMIŞ ASIL VE KOCA BİR MİLLETTİR.

Müslüman Türk milletinin imanının, azminin, gayretinin inancının önünde hiç bir güç duramaz, duramayacaktır.

Ülkemiz yaptığı bütün eserlerle ve attığı doğru adımlarla kendini yeni bir yüzyıla hazırlamaktadır.

Müslüman Türk milleti dünyada nerde olursa olsun deniz feneri gibi çevresine iyiliğin güzelliğin bütün fırsatlarını sunmaktadır.İnsanlık ta zaten bunu gerektirmektedir.

Türk milleti bu şekilde tek vücut olup birlik beraberlik içinde hareket ettiği müddetçe aşamayacağı hiç bir engel olmayacaktır.

Ülkemizin kalkınmasına, bağımsız ve güçlü bir ülke olma yolunda ilerlemesinde engel olmak isteyenler hayal kırıklığına uğrayacaklardır.

Ülkemiz ve müslüman Türk milleti mukaddes emanetin bekçisidir.Bu yüzden dünyada yeni bir çağın açılışına öncülük edecektir.

ALLAHIN İZNİ VE YARDIMIYLA.

Selam ve dua ile Allah’a emanet olunuz.

13.03.2022
Ali Osman Abanoz.