Küresel sistemin yeni dünya düzeninde ülkemizin bir imparatorluk mirasçısı olduğu 100 yıldır unutturulmuştu.

Hele hele ülkemiz İMF ile ilk anlaşmayı yaptığı 1947 yılından itibaren, ekonomik politikalarımız ve çoğunlukla onunla bağlantılı olan siyasi politikalarımız bu küresel sistemin kontrolü altında yürütülmüştü. 

Siyaset ve bürokrasinin yanında iş dünyasından medyaya kadar ülkemizin tüm dinamikleri bu doğrultuda dizayn edilmişti. 

Bu düzen milletimizin desteği ve Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği  sayesinde 2002 den beri çok planlı bir şekilde bozulmaya başlamıştır. Ülkemizde yaşanan bütün sıkıntıların temelinde bu düzenin değişmesi olayı ve yapılan her türlü saldırıların arkasında bu hesaplaşma yatmaktadır.

Ülkemizin gücünü bilmeyen, değerini kavrayamayan, kültürel ve tarihi derinliklerini idrak edemeyenler geleceğe güvenle bakmaları mümkün değildir. Bunlar ülkemizi hak ettiği yere gelmesine her zaman engel olurlar ve olmuşlardır. 

Müslüman Türk milletini ve ülkemizi küçük görenler bizden asla olamazlar. 

Amerika’yı ve Avrupa’yı dillerinden düşünmeyenler nasıl müslüman Türk milletinin bir ferdi olabilirler. 
Kendi gücümüzü hafife alan, bizden bir şey olmaz diyen Avrupa ne istiyorsa yapmamız gerekir diyen kim varsa onların farklı bağlantıları olduğunu her zaman göreceksiniz. Bunlara ülke ve millet olarak çok dikkat etmeliyiz.  

Küresel güçlerin içimizdeki işbirlikçileri Türkiye’yi sömürgecilere peşkeş çekememenin hazımsızlığı içinde kıvranıp duruyorlar.

Küresel güçlerin içimizdeki uzantıları onlara maşalık eden köleleri vatan hainlerini temizlemeden istediğimiz huzuru bulamayacağız.

Ülkemizde yapılan tüm zamların çoğunun müsebbibi bunlardır diyorum. Hiç bir konuda milletimize ve devletimize yardımcı olduklarına şahit olmadım.

Kimden ve kimlerden bahsettiğimi çok iyi anladınız. Bu küresel sistemin içimizde yetiştirmiş olduğu ve hiçbir zaman ülkemizin menfaatine olan hiçbir şeye imza atmayan TÜSİAD’dan bahsediyorum. 
Yine çıkmış utanmadan sıkılmadan İsveç ve Norveç’in NATO üyeliği konusunda Türkiye’mizin izlediği politikayı eleştirerek  devletimize ayar vermeye çalışıyorlar. 

Tabiki eski dönem olmadığı için hükümete akıl vermeye kalkışan TÜSİAD’A cevap hiç gecikmeden yeni seçilen başkana ve onun şahsında tüm üyelere, dış politikada siz bize ders veremezsiniz, önce sizler haddinizi bilin diye Cumhurbaşkanımız tarafından anında ağızlarının payı güzel bir şekilde verilmiştir. 

Bunlar nasıl yerli ve milli olabilirler anlayamıyorum. Gerçektende yerlilikle ve millilikle hiç alakaları yoktur. Onların bütün hesapları ağababalarına hizmet etmekten geçiyor. Bu dönemde de onlara bu fırsat verilmeyince deliye dönüyorlar. 
İzleyin bakın bunlar hiç bir zaman ülkemizin kendi kendini yönetir duruma gelerek irade beyan etmesini istemiyorlar. Bizim ülke olarak bütün politikalarımız ve güvenlik meselelerimiz dahil hemen hemen her konuda geçmişte olduğu gibi NATO piyonu, Amerika ve Avrupa’nın isteklerine boyun eğen, tekmil veren bir ülke haline getirmek için her türlü yolu deniyorlar. İnanın ki bunlara verilen görev bundan başkası değildir. Bizde samimi insanlar olarak ve müslüman Türk milletinin bir ferdi olarak bunlara bir anlam veremiyoruz. Şunu çok iyi biliyorum ki bu tip düşünenler asla bizden değillerdir.

Yine söylüyorum ve söylemeye de devam edeceğim. Milletimiz liderini bulmuştur. Müslüman Türk milleti ve onun lideri olan Recep Tayyip Erdoğan milletimizin desteğini arkasına alarak diplomaside ve siyasette herkese hak ettiği cevabı anında vermektedir ve vermeye de devam edecektir.

Onun için ülkemiz üzerine farklı hesapları olan her kim varsa onlara bir kez daha seslenmek istiyorum. 
Çekin elinizi yakamızdan, Türkiye o bildiğiniz eski Türkiye değildir ve buradan eskiye dönüşte asla olmayacaktır.

Bundan sonra başarmanız mümkün değildir ve başaramayacaksınız. Bu ülkeyi eski duruma asla getiremeyeceksiniz. 
Ya bu ülkenin bağımsızlığını, vakarını, duruşunu, devletin büyüklüğünü kabul edeceksiniz ya da nefesiniz tükeninceye kadar içinde çırpındığınız kibir ve nefret çukurunda debelenmeye devam edeceksiniz. Bunun başka bir izahı yoktur. 

Bana göre küresel güçlerin hile ve desiseleriyle geçmişte Türk halkı uyutulmuştu. Bu uyutulma zamanında ülkemiz yürekler acısı bir durumdaydı. Müslüman Türk milleti ve onun 20 yıldır üst üste seçtiği lideri RECEP TAYYİP ERDOĞAN bu duruma el koyarak uyuyan Türk’ü uyandırmayı başarabilmiştir.

Küreselcilerin planlarına darbe vurmaya devam ederek onların paniğe sürüklenmelerine sebep olmaya devam edeceğiz.  

Şimdiden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ülkemiz hak ettiği yere doğru ilerleyişini kesinlikle sürdürecektir.

Onun için, 

Ne yaparlarsa yapsınlar, bu millet ve RECEP TAYYİP ERDOĞAN bu ülkenin başına olduğu müddetçe Türkiye’nin büyümesine, gelişmesine ve kalkınmasına kimse manı olamayacaktır.

ALLAHIN İZNİ VE YARDIMIYLA.

Selam ve dua ile, Allah’a emanet olunuz.

18.06.2022
Ali Osman Abanoz