Liderlik koltuğuna oturmayı devam ettirmek, o koltuğa çıkmaktan daha önemlidir. Bütün rakipler lidere kafa tutmak ister, lideri yenmek ister ki, kendisinin daha güçlü olduğunu göstermek için..

    Cumartesi Kamil Ocak stadındaki mücadele Trabzonspor için zor bir deplasmandı.Aslında deplasman diye bir deyim kullanmak yanlış olur. Çünkü Trabzonspor için Türkiye’de bütün illerdeki stadlarda seyircisinin olduğundan, Bize Her Yer Trabzon sloganı doğrudur.

    Gaziantepe lider giden Trabzonspor maçın başında defans oyuncusunun kendi kalesine attığı golle yenik duruma düşmesine rağmen, oyun disiplininden kopmaması ve oyuna ağırlığını koyarak ilk yarı bitmeden skoru lehine çevirmesini bildi. Rakip teknik direktör ve eski Trabzonsporlu sevilen hoca Tolunay Kafkasın tavırları yakışık olmasa gerek. Karşısında eski takımı ve Türkiye’de en iyi futbolu bilen kulüp. Ayrıca ligin lideri, penaltı pozisyonunda neden itiraz ettiğini anlamak mümkün olmasa gerek.

    Trabzonspor teknik ekibi işini iyi yapıyor olması takım içinde güvenide sağlamış durumda. Şenol hocanın ifadesiyle “daha eksiğimiz var” sözleri doğrudur. Çünkü Colman perfomansını yansıtamadığı, Alanzinhonun gücünün yeterli olmadığı, Jajanın yorulması kısacası takım kondisyon zaafı yaşamaktadır.Lige verilecek aradan yaralanarak ikinci yarıya daha güçlü girip, finişe emin adımlarla gitmek gerekmektedir. 1996 sezonunda yakalayamadığı şampiyonluğu bu yıl yakalamanın azmi içinde olan Şenol Hoca, kim ne derse desin Türkiye’deki en iyi yerli teknik direktörüdür.

    Lig Tv yorumcularından Mustafa Denizli’nin Trabzonspor hakkında yorum yapmaması gerektiğini, yapacaksa da adam gibi övmesi lazım olduğunu, ya da Trabzonspor camiası yorumcularından da oturuma davet edilmesi lazımdır. Bazı yorumcuların, üç büyüklerin başarısız olmaları ligin zevkini kaçırıyor ifadeleri yanlıştır. Onların başarısız olmalarının sebei şudur: Eskiden üç büyük takımların maçları naklen izleniyordu, diğer maçlarda her türlü şikeler yapılıyor ve gelir adaletsizliğinide eklersek, anadolu kulüpleri esir rolündeydiler. Şimdi ise adaletli gelir ve maçların hepsi naklen yayınlanıyor olması şikeyide engelliyor, masa başı oyunlar azalıyor. Artık hakemler de istediği gibi düdük çalamıyorlar.

    Aslında ligimizde kalite var, futbol keyfi var ama bunu İstanbul takım yandaşları göremiyorlar. Varsınlar kör kalsınlar ki, onlar zaten kendilerinden başkalarına büyüksün diye söyliyemiyecek kadar zavallı oldular. İlk devre sonuna yaklaşılşırken liderlik koltuğunu bırakmayan Trabzonspor’un da en büyük rakibinin kendisinin olduğunu, kendi içinden başarısızlığa sürüklenmesini isteyen çekemeyen kişilerin olduğuda unutulmamalıdır. 1996 sezonunda da bunlar yaşanmamışmıydı?  Yönetim ve teknik ekibin daha dikkatlı olması gerektiğin altını çizmek lazımdır.

   Hamsi yedikten sonra üstünede üç dilim tatlı gider misali Trabzonspor Antepte de bunu yaptı. Trabzonda hamsi yeyip Anteptede üstüne üç dilim tatlı yedi ve döndü. Ha tabiki hamsiların kılçıklarını Antep’e götürüp bıraktı.