Temmuz 2011 den beri Türk futbolundaki şaibelerin ve kesinleşen itiraf ve belgelerin olmasına rağmen suçlulara eğer hala ceza verilmemişse bunun tek sorumlusu TBMM’dir.

TBMM  parlamento üyelerini milletin vekili olarak seçtik Ankara’ya yolladık ama maalesef üst çoğunluğu Fenerbahçe camiasını temsil edeceğini nerden bilebilirdik ki..

Soruyorum ..İmarlıdaki zatla metristeki zatın arasındaki fark nedir? Bence fark yoktur. Bir tanesi ülkeyi bölmeye yönelik diğeri ise Türk futbolunu bölmeye yönelik eylemcilerin liderleridir.  Bir tanesi dağda Mehmetçik’e kurşun sıkmaya yönelik eylem yaparken diğeri ise Çağlayanda polise taş sopalarla saldırıyı yapanların liderliğini yapmaktadır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi yaptığı Sporda şike ve teşvikin suç olduğunu sayan yasa düzenlemesiyle, Ülkemizde geniş yankı bulan ve oh.. dedirten işte hükümetin yaptığı en güzel yaptırımlardan bir tanesi deyip takdir toplatan bu yasa ve uygulaması maalesef boğaz köprüsünden denize atıldı.

Önce yap ama uygulamaya sokma. Sebep ne peki.. cevap şu: TBMM çoğunluğunun fenerium taraftarı olduğu. Trabzon da atkıyı boynundan atan başbakanlar bakanlar diğer taraftan Fenerbahçe formalarını takım elbise giyer gibi kabul edenler her şeyi anlatmıyor mu?

Olmamış gibi Tff başkanlığına getirilen kukla rolünde oynatılan başkan da onlara uymuş Beşiktaş kulübüne harcadığı paraları Tff kasasından mı kapatmaya çalışıyor anlamış değiliz. Oysa play off maçları öncesi 2010-2011 sezonunun karara bağlanacağı belirtilmişti.

O kadar kendilerini sağlama almış bir kulüp ki, oyuncularının her türlü pisliği yapabildiği, insanlara ırk ayrımı yapabildiğini, kulüplerinin ve Tff başkanının da buna seyirci kaldığını, ceza sadece Fenerbahçe harici kulüplere işlediğini öğrenmiş olduk.

Artık Türk futbolseverlerin futbol seyir zevkinin azaldığını, parası olanın açıktan parayla maç satın alabileceğini tescil edildiğini anlamamak zor değildir. Parayı veren şampiyonda olur, kümede de kalır.Her şeyden önemlisi hükümetimizin Türk sporundaki ve en çok izlenen futbol dalındaki yanlı tutumu kendilerine olan itimadı kaybettiğini  üstlerindeki sarı lacivert formalarını çıkartmalarını  her taraftar takımlarına eşit davranmalarını diliyoruz.