“Onurumuzla Geldik Onurumuzla Gideriz” Bu sözü söyleyen Tff’nın Fenerbahçeli sözde başkanı Mehmet Ali Aydınlar “onur” kelimesinin manasını bilmiyor ki dediğiyle yaptığı birbirini tutmadı.

Onur demek; . İnsanın kendisine karşı duyduğu saygı ve başkalarının gösterdiği saygının dayandığı değer, şereftir. Doğrusu bunlardan hangisini kendisine onur diye yakıştırdığını anlamış değiliz.

Bir kurumun başkanısınız, o kurum hassas bir süreçten geçerken, her şeyden haberdarsınız yada değilsiniz, kurumunuza gelen önemli bilgi evrakından haberim yok diyor , evraktan haberin olduğu tarih verdiğin andan itibaren yaklaşık elli gün sonra görevden kaçarak istifa ediyorsun. Bunun adı da onurumuzla gittik oluyor…

Hayatımızda her konu için doğrunun tek olduğunu biliriz. Doğruyu bulana kadar yanlışların içinde mücadele etmek olduğunu da biliriz. Fakat doğru bulunduğu halde sadece birilerinin hata ve yanlışını kapayıp haklı konuma getirmek pahasına yanlışın peşinden gidiliyorsa ve buna da onur deniliyorsa, bu onur da onların olsun.

Türk futbolunu kaosa sürükleyen Aydınlar ve ekibi pes mi etti yoksa birilerince mi görevden alındı. Yapamayacaktınız da neden talip oldunuz. Yoksa davul kendi elinde tokmak başkalarının elinde misali miydi. Zaten sizden başarı beklenemezdi. Sadece Türk futboluna zaman kaybettirdiniz. Futboldan anlamayanların yeri TFF değildir.

Peki şimdi ne olacak. Tabiî ki onurunu kaybetmiş TFF başkanlığına onurlu, haysiyetli ve doğrunun tek olduğunu bilen birileri gelecek. Artık tadı tuzu kalmayan Türk futboluna heyecan gelmeli kalite gelmeli ve neşe gelmeli. Renkleri ne olursa olsun pislikler temizlenmeli, haklıya hakkı verilmeli, gündem yaratılmamalı. Ülkemizde ordu komutanları yargılanıp cezaevine giriyorsa, futbolu pisleten kirli idareci ve şahıslar, olduğu gibi yargılanmalı, görev yaptıkları ve rant sağladıkları kurumu da cezasını çekmeli. Kısacası küme düşmek varsa derhal uygulanmalı, kıvırtılmamalı.

Bu süreçte herkes idareci ve kulüpleri yargılarken şu konunun altını çizmek gerek. Bu kadar idareci sporcular yargılanırken, hala daha bu kişilere çanak tutan ve hala düdük çalan hakemlerden neden yargılanan yok. Elli milyon Euro'luk kadro kurulacak sahada başarılı olurken bir iki düdükler hakları emekleri çalınacak ve de bunun adı hakem olacak. Esas emek hırsızlarını hakem camiasında aramak lazım.

Tabana vuran Türk futbolunu yerden kaldıracak babayiğit başkan ve yönetici ekibi biran önce göreve gelip, temizliği yapması lazımdır. Bu kişiler de Türk futbolunun içinden birleri olmalıdır.