2015-2016 Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu seçimiyle  Ali Çelik başkanlığındaki yeni yönetimi ve Adem Ali Erten başkanlığında Futbol İl temsilciliği seçilerek sezona başlanıldı.

Yeni bir oluşum, verilen vaatler ve de beklentiler vardı. Fakat beklentilerden sezon içinde sadece icra edilen, Kulüplerimizin bağlı olduğu Rize ASKF denen bir yerin olduğu ve bunun da bir başkanı ve yönetiminin olduğuydu. ASKF başkanı Ali Çelik bu konuda oturduğu makamı tüm kulüplere hatırlattığı kanaatindeyim.

Seçimlerde verilen vaatler ve yapılan işlerin birbirinden farklı olduğunu bütün seçimlerde olduğu gibi yine bizi şaşırtmamıştır. Örneğin; Amatör liginin sponsora verilmesi, ASKF binasının yerının değişmesi, malzeme konusunda ASKF nın kendi yardımı, kulüp ziyaretleri,  kulüp takımlarının tesislerde yaşadıkları sıkıntılar. Bunlar sadece ilk akla gelenlerdendi.

Futbol İl temsilciliğinin de içinde bulunduğu ASKF nin sadece belirli kulüplerin yanında olduğunu şahsım başkanı olduğum kulüp ve bildiğim kulüpler adına bilmekteyim. Rize amatör kulüpleri sadece İlçe takımlarından ibaret değildir, Bunun bilinmesini isterim.

Kulüplerimizin idare ve oyuncularının adlarına indirimli verilen Rizespor kombinelerinin yerlerinin, stadın boş olmasına rağmen en kötü alana kaydırılması oysa ASKF ve Futbol il temsilcisinin vip ve cay simit keyfi yapılan bölümlerde sicak koltuklarda maçlarını seyretmeleri, bağlı oldukları Kulüp başkan ve idarecilerinin soğuk ve pis koltuklara kaderlerine terkedilip karşıdan görünürken ne kadar aşağılanıcı durumda olduklarını seyretmek hoşlarına gitmediklerinin kanaatindeyim.

Rizespor Kulübünün Rize’deki amatör spor kulüplerinin sırtından geçtiğini ve ASKF ninde sözünün geçiremeyişi tribünlerin boş kalmasının işareti olsa gerek. Ayrıca her yıl amatör futbol alt kategorilerinde İl şampiyonlukları yaşanmaktadır, ne yazık ki bu müsabakaları izleyen Rizespor teknik izleme ekiplerinden ve Rize futbolunu idare eden yetkilerden kimseyi göremedik.

Rize Hakem kurulunun hataları ve hakem hataları zaten olmazsa olmazlardandı. Kısacası Rize de 2015-2016 da olumlu sadece ASKF kan değişikliği oldu, Bölgesel lige Ardeşen sporun yerine Kalkandere spor çıktı. Kalkandere spora başarılar diliyorum.

2016-2017 sezonunun ASKF  ve il temsilciliği için deneyimli ve daha kaliteli eşit seviyeli, hakem kurulunun ve hakemlerin adaletli davranmasını makamların hakkının vermesini, verilen sözlerin yerine getirilmesi beklentisi içinde olan Kulüplerimize şimdiden başarılar dilerim.