Bu satırların yazıldığı bugünden 2 gün önce, 18 Mart sabahı, Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümünde Şanlı Ordumuz, OSO ile birlikte AFRİN merkezine girmeyi başardı. Suriye’deki PKK/PYD’li teröristlere karşı TSK’ nın, 20 Ocak’ta başlattığı, “Zeytin Dalı Harekatı’nın” 58’inci günde Mehmetçik, Afrin merkezine Türk Bayrağı’nı dikti.

Ne kadar manidar değil mi? Türk Ordusunun girmesi mümkün değil, denilen Afrin’ e; Mehmetçiğimiz atalarının 103 sene önce kazandıkları muhteşem Çanakkale Zaferinin yıldönümünde girmeyi başardı.  Bu zaman zarfına kadar, 60. günde, toplam 46 şehidimiz vatanları için toprağa düşerken, 3603 terörist de öldürüldü.

Her şeyden önce, “çocuklarımız gülsün diye, kendi çocuklarının yetim kalmasını göze alan” gerek bu operasyonda gerekse bundan önce şehit düşen tüm kahraman asker ve güvenlik güçlerimize, ALLAH’ tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı ve Sabri celil diliyorum.

Onlar tek kelimeyle; ALLAH yolunda, bu vatan için, kısaca bizim için ömürlerinin baharında, bu dünya hayatlarını feda ederek, şehadet şerbetini içtiler. Bu vesileyle onlara ne kadar borçlu olduğumuzu, bu vatana ve şehitlerimize ne kadar layık olabildiğimizi oturup bir daha düşünmemiz lazım. Dolaysıyla aziz Şehitlerimizin kanlarıyla bize hediye edilen, bu güzide vatanımıza ihanet eden; bölücü, yıkıcı, hain ve iş birlikçileri Cenabu ALLAH Kahru perişan etsin… Amin.

Şanlı ordumuz Afrin bölgesinde, sadece PKK/PYD, DEAŞ olmak üzere pek çok terör örgütleriyle savaşmıyor. Dolaylı olarak, başta silah ve mühimmat olmak üzere onlara her türlü desteği veren ABD ile de örtülü bir savaşın içine girmiş bulunuyoruz.

Bence işin en önemli tarafı budur. Bu güne kadar kafası estiği, canı istediği her yere saldıran ve kanlı operasyonlar düzenleyen ABD’ ye; hiçbir ülke fiili bir karşılık veremedi. İlk defa Türkiye; ABD’ nin açık ve net, himayesindeki bir Silahlı unsura karşı operasyon düzenliyor. Bu az bir şey değil. Bu sebeple ülkemizle ne kadar gurur duysak azdır.

Şanlı ordumuz ve dolaysıyla memleketimiz, işte böylesine önemli bir savaşın içine girdiği bu günlerde, milli birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmemiz lazım. Bu günleri fırsat bilip milletçe, tek yumruk olurcasına birleşip kenetlenmemiz gerekir.

Maalesef bugünlerde ülkemizde bazı kişi veya çevrelerin; Şanlı Ordumuzun, OSO ile birlikte, Suriye’nin AFRİN bölgesinde başlattığı “Zeytin Dalı Harekâtının” bilincinde veya ciddiyetinde olmadıklarını görüyoruz. Askerlerimiz kişin soğuğunda, kar, yağmur ve çamurda, canları pahasına savaşırken… Hatta bu mücadelede şehit düşen yaralanıp gazı olan askerlerimiz var iken; hala utanmadan alem gecelerinde yaşayanlar var.

Bazıları da sanki orada, şanlı ve şerefli Türk ordusu değil de, Sayın Cumhurbaşkanımızın kendi askerleri varmış gibi davranıyorlar.

Hanımlar, beyler şunu hiçbir zaman unutmayalım. Afrin’de savaşan Türk ordusudur. Yanı öz be öz, bizim ordumuzdur. Bu gerçeği hiçbir zaman unutmayalım. Ve hiç olmazsa bundan sonra, ona göre davranalım. Yüce ALLAH, İçerde ve dışarda, teröristlerle ve her türlü düşman unsurlarıyla savaşan başta Mehmetçiğimiz olmak üzere tüm güvenlik birimlerimize kolaylıklar versin ve onları her türlü tehlikelerden korusun… amin