Zordur dernekçilik! Herkesi memnun etmek, herkese ulaşmak zordur! İstanbul gibi, 14 milyonun yaşadığı dev bir metropolde bütün insanları toplamak, her türlü faaliyette onları yan yana getirmek zordur! Elbette ki, mazeret üretmekte idarecilerin başvurduğu yol olmamalıdır! Ama herkesin değerlendirmelerini sağduyu ile yapmaları gereklidir.

Daha başarılı olmak, daha çok insana ulaşmak, etkin faaliyetler yapmak, Çayeli’mizi, bölgemizi daha iyi tanıtmak, tabiidir ki, derneklerin en önemli görevidir ama başarılar kolay elde edilmiyor…! Düşünceleri icraata dönüştürmek sanıldığı gibi kolay değildir! Bütün bunlara rağmen, üç yıl içerisinde önemli mesafeler kat ettik. Önemli başarılara imza attık ve Çayeli Derneği, diğer Çayeli derneklerini önemli yerlere taşıdı. Öncelikle 10 derneği yan yana getirerek Çayeli Dernekler Federasyonu’nu kurduk. Birlik olduk, bütünleştik! Yıllarca ayrı yerlerde, bölük pörçük olan, izbe yerlerde faaliyet yapan derneklerimizle aynı çatı altında toplanmanın onur ve mutluluğunu yaşadık. Aynı çatı altında toplandık! Çayeli, Aşıklar, Şairler, Senoz, Kemer, Yeşiltepe, Çom, Kesmetaş, Çepni ve Esendağ dernekleri ile yan yana geldik ve aynı ilçenin çocukları olarak birlik ve beraberlik içinde birçok faaliyete imza attık. Birliğin ve beraberliğin hazzını yaşadık. Birbirini tanıma, birbirimizle dost ve arkadaş olma fırsatı bulduk. Sorunlarımızı hep beraber çözdük, güçlerimizi birleştirdik. Organizasyonlarımızda binlerce insanı ortak bir platformda yan yana getirdik. Ardı arkası kesilmeyen faaliyetlerimizle bölgemizin en etkin sivil toplum kuruluşu haline geldik. Birliğin sesini, Çayeli’nin sesi haline getirdik. İtiraf etmek gerekir ki, bütün etkinliklerin, dernek başkanlarından oluşan federasyon tarafından yürütülmesi, dernekleri, federasyonun gölgesinde bıraksa da, Çayeli dernekçilik anlamında altın yıllarını yaşadı ve bundan sonrada bu güzellikleri yaşamaya devam edecektir!

Ne yaptınız diyen olabilir elbette, olmalıdır da! Ama inanın, bu yorucu maratonda çok ama çok şey yaptık ve çok şey başardık! Sadece dernekler olarak değil, Çayeli olarak başardık. Bir araya gelmek başarıdır ve 4 yıldır bir aradayız. Önce 500 m2’lik faaliyet merkezimizi yaptık ve oraya taşındık. Çayeli’mize yaraşır bir dernek binası oluşturduk ve bu yıl 700 m2’lik kültür merkezimizi açtık. Her şeyi ile muhteşem olan bu salon federasyonumuzun gözbebeğidir. Düğün, nişan, toplantı, folklor, tiyatro gibi birçok faaliyetlerimiz bu salonda yapılmakta, alt ve üst salon, faaliyetlerimiz için dar gelmektedir. 1200 m2 alanı olan derneğimizin yeri İstanbul’da hiçbir derneğin sahip olmadığı bir alandır.

Değerli okuyucularım!

Derneklerin görevi, sosyal etkinliklere öncülük etmek, insanları bir araya getirmek, gençleri yarınlara hazırlamak, kültür, sanat spor, tiyatro, folklor alanında çocuklara ve gençlere hizmet etmek, onları topluma kazandırmaktır. Elbette ki, bayramlarda ve onlarca etkinlikte yan yana gelen insanlarımız, kendi ilçesinin insanları ile çocukluk arkadaşlarını görmenin mutluluğunu da yaşamaktadır.

9 Mart etkinliğinden tutun, 23 Nisan Çocuk Bayramı, anneler günü, öğretmenler günü, 14 gün süren kültürel etkinlikler, 2 ay süren spor etkinlikleri, piknikler, Üsküdar şenlikleri, paneller, konferanslar, tanışma yemekleri, müzik ve eğlence, folklor, tiyatro ve daha nice organizasyonlara öncülük eden derneklerimizin bitmeyen enerjisi ile önümüzdeki dönemde de birçok etkinliğe imza atacağı tabiidir!

Değerli dostlarım!

İnsanların hayatında mutlu günler olduğu kadar elbette ki mutsuz günlerde vardır. Federasyonumuz bu mutsuz günlerde de insanlarımızın yanında olmanın mutluluğunu yaşamakta ve ölümler, mesaj yoluyla herkese duyurulmaktadır.

Çayelililerden isteğim telefon numaralarını (216)530 3 630 numaralı telefonu arayarak kendilerini sisteme kaydettirmeleridir. Böyle olduğu taktirde daha büyük kitlelere ulaşacak ve görevimizi eksiksiz olarak yapmanın mutluluğunu yaşayacağız.

Değerli hemşerilerimiz!

Bizler Çayeliliyiz! Çayeli’ne hizmet etmekten mutluluk ve onur duyarız! Bu anlamda, hep Çayeli’nin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz!

Birçok kurumumuza yardım etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Elbette ki, gönlümüz daha fazla yardım etmeyi, daha çok faaliyetleri Çayeli’mize taşımayı ister. Bu bizim temel görevimizdir! İşte bu doğrultu da bazı panel, konferans ve sohbetlerin Çayeli’nde yapılması temel amacımızdır. Bu düşünce ile bu yıl ve bundan sonra konferans, panel ve sohbetlerimiz Çayeli’nde olacak ve Çayeli gençliği ve bütün kardeşlerimizle bir arada olacağız!

Sanat ve müzik bütün insanların ortak konuşma dilidir. Sanata ve örf, adetlere de yer veren Çaydef, bu yıl büyük bir atılımın müjdesini vermenin gururunu duymaktadır.

Folklor de Karadeniz Güneşine Doğru

Elbette ki, kendi tulumumuzu, kendi kemençemizi, kendi Hemşin’imizi, kendi Akçaabat’ımızı, Rize horonlarını yaşatmak ve dünyaya taşımaktır temel görevimiz ama bu ülkenin folklor zenginliği ile de tanışmaktır temel amacımız! İşte bu düşünceyle bu yıl Karadeniz Güneşi Folklor Ekibi’ni oluşturmaya karar verdik.

Çaydef’i, Çayeli’mizi en iyi şekilde tanıtacak olan bu folklor grubu çalışmalarına başladı bile. Özel öğretmen tuttuk bunun için. Özel çalışmalarla yetiştirilecek olan bu ekip, Artvin’in, Erzurum’un barını, İzmir’in efesini, Ankara’nın zeybeğini, Silifke’nin kıvrak folklorik zenginliğini Çaydef’e taşıyacak!

Hemşin ve Akçaabat folklor ekipleri de çalışmalarına hızla devam etmektedir. Bu ilin grubunun hocası ayrı, çalıştıranı ayrı ama en önemlisi çocukları…! 8-14 yaş arasındaki çocuklarımızı da her alanda yarınlara hazırlamak temel görevimizdir! Onlar Çaydef’in geleceği olacak ve yıllarca derneğimizi temsil edecekler. Bu sebeple onlara çok ama çok önem veriyoruz!

Sanat dedik ya! Bu yıl Çaydef TSM Korosu kuruldu. Çalışmalara hızla devam etmektedir. Şefimiz Dursun Karaca yönetiminde disiplinli bir şekilde çalışmalara devam eden Çaydef TSM Korosu, 20 Aralık’ta Üsküdar Kültür Merkezi’nin 800 kişilik salonunda ilk açılış konserini verecek.

Değerli hemşerilerim!

Bundan böyle, her hafta Pazar günü ünlü bir sanatçıyı çalışmalarda konuk olarak ağırlayacak olan koromuz, 20 Aralık’ta bir çok dev sanatçıyı ağırlamanın mutluluğunu yaşayacaktır. Selma Hepgül, Yaşar Özel, Mustafa Sağyaşar, Ahmet Selçuk İlkan ve daha nice sanatçı ve bestekarı buluşturacak olan Çaydef, ilk konserini halka ücretsiz olarak seyrettirecektir.

Bu hafta konuğumuz olan TRT Sanatçısı ve Kadıköy TSM Koro Şefi Selma Hepgül’e sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyor ve kendisine teşekkür ediyorum.

İki Ayda Bir Konser

Artık, iki ayda bir sahne alacak olan Çaydef TSM Korosu, etkinliklerini Çaydef Kültür Merkezi’nde sürdürecek ve her etkinlikle Çayelililerle dev bir sanatçıyı da buluşturmanın mutluluğunu duyacaktır.

Coşkun Sabah, Emel Sayın, Yaşar Özel gibi sanatçılar kültür merkezimizde konser verecek ve etkinliklerimiz zaman zaman Çayeli’ne taşınacaktır.

Elbette Çayeli!

Elbette Festival!

Çeşitli nedenlerle ara verilen Çayeli festivaline bu yıl bıraktığımız yerden devam edecek, Temmuz’un son haftası ve Ağustos’un ilk haftasında Çayeli festivali’nde Çayeli’nde olacağız!

Kendi folklor ekiplerimiz, kendi müzik koromuzla ve birçok güzel sanatçı ile renklenecek olan festivalde bütün Çayeli’nin yan yana olması temel amacımızdır. Kurumlarımızla yan yana, muhtarlarımızla el ele ve halkımızla gönül gönüle olacağız! Festivalimizde kendi tiyatromuz boy gösterecek, Çayeli’nin çocukları sahne alacaktır.

Biz festival için kararlı ve hazırız! Herkes kendine düşen görevi yaptıkça, festivalimiz ses getirecek ve Çayeli’nin tanıtılmasına büyük katkı sağlayacaktır.

Gençlerle yan yana ve ele ele olacağız!

Bütün etkinliklerimizde, Çayeli festivalinde, Çayeli halkı ve göz bebeğimiz Çayeli gençliği ile hep yan yana olacağız!

Değerli hemşerilerim!

Görevlerin gayesi topluma hizmettir! İnsanlar hizmet ettiği müddetçe kurumların başında dururlar! Demokratik platformlarda asıl olan halkın isteğidir! Elbette ki el elden üstündür! Ben yeteneklerim ölçüsünde, imkanlarımın dahilinde hizmet ediyorum sizlere. Görevimi icra ederken imkan ve yeteneklerimi sonuna dek kullanmaya ve her şeyi güzel kılmaya çalışıyorum! Eksikliklerim, kusurlarım elbette vardır, olacaktır da! Kurumlar ebedi ama kurumların başındaki insanlar ebedi değildir! Değişim demokrasinin gereğidir. 5 yıl hizmet ettiğim Çayeli Derneği başkanlığını samimiyetle yürütüyorum ve bu kadarını başarabildim. Şuanda hem Çayeli Derneği’nin, hem de Çaydef’in Başkanıyım ve bu görevlerde bulunmaktan onur duyuyorum!

Gençlerin önünü kapamak ne bana, ne de başkalarına yakışır! 22 Kasım’da derneğimizin Genel kurulu vardır. Elbette ki, aday yoksa ben yeniden adayım ve güçlü bir yönetimle Çayeli’ne hizmetten gurur duyarım! Ama dernek başkanlığına ve yönetime aday, benim ve herkesin Çayeli’ne hizmet edeceğine inandığınız. Bir aday ve yönetim kadrosu varsa, ben seçimlerde aday olmayacağım! Böyle bir kadronun gelmesi ve Çayeli derneğinin yeni bir başkanla yoluna devam etmesi Çaydef’e güç kazandıracaktır!

Değerli dostlarım!

Her gün biraz daha büyüyen Çayeli Dernekler Federasyonu’nun en etkin üyelerinden biri olan, Çayeli Derneği’nin Kasım ayında Genel kurulu var. İlk toplantısı 15 Kasım Pazar günü saat 13.00’de Çaydef Merkezi’nde yapılacak ve çoğunluk sağlanmadığı taktirde kongre, 22 Kasım Pazar günü genel kuru yapılacaktır. Kongreye, bütün üyelerin gelmesini diliyorum.

Gelin, üç yıllık faaliyetleri görün, sormak istediklerinizi sorun ve gelecek üç yılın idaresini belirleyin! Dernekleri yakından tanıyın!

Unutmayın!

Bu derneğin en büyük karar organı genel kuruldur! Bu genel kurulun Çayeli’ne yakışır yoğunlukta olması en büyük dileğimizdir!

Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Yılmaz Hüsrev / Çaydef Başkanı

 

Editör: HABER MERKEZİ