6 Mayıs Amasya elektrik kesintisi: Amasya ilçelerinde elektrikler ne zaman ve saat kaçta gelecek? 6 Mayıs Amasya elektrik kesintisi: Amasya ilçelerinde elektrikler ne zaman ve saat kaçta gelecek?

TRABZON (AA) - Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, daha yaşanılabilir ve temiz bir Trabzon hedefiyle vatandaşların rahat bir yaz mevsimi geçirmesi için Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ilaçlama ekiplerinin 18 ilçede hazırlıklarını tamamladığı belirtildi.

Halk sağlığı için sivrisineklerin kışlak alanları olan rögar, kirli su, yağmur suyu gibi alanlarda çalışmaların tamamlanması için Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulan 10 ekibin, 18 ilçede 15 günde bir bu alanların ilaçlandığını ifade edilen açıklamada, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile imzalanan protokol kapsamında, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan uygulayıcı ilaçlama personeline belirli periyotlarda verilen eğitimlere devam edildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

"Kentimizde vektörle mücadele hizmeti ile sivrisinek, karasinek, fare gibi taşıyıcı popülasyonların insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi olarak 4 teknik personel, 1 büro personeli, 30 uygulayıcı personel ile 7 çift kabin kamyonet, 5 çift kabin kamyonet, 3 saha kontrol aracı, 7 mistblower ve 5 pülverizatörlü ULV araç üstü ilaçlama makineleri ile yaz sezonuna hazırız. Vatandaşlarımız da şikayet ve taleplerini sosyal medya hesaplarımızdan 'Alo 153' numaralı hattımızı arayarak bizlere iletebilir."

Kaynak: aa