GÖKTÜRK FIRAT

Milis Yüzbaşı İpsiz Recep ölümünün 81. yıldönümünde Rize'de bulunan anıtı başında anıldı. Anma törenine birçok bürokratın katılmaması dikkat çekti.

Kurtuluş Savaşı döneminde sergilediği kahramanlıklarla Atatürk tarafından Milis Yüzbaşı rütbesi ile ödüllendirilen İpsiz Recep, ölümünün 81. yıldönümünde Rize'de Ahmet Mesut Yılmaz Parkı'nda bulunan anıtı başında anıldı. Anma törenine geçen yılların aksine bir çok bürokrat katılmadı.

Törene bu yıl Rize Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karabin, Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu, Çevre ve Orman Müdürü Sabit Kandemir, İşçi Partisi İl Başkanı Metin Sina Kan ve vatandaşlar katıldı. Rize Valisi Zekeriya Şarbak ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı törene katılmadı. Bakırcı'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunacağı bir toplantıya katılmak üzere Ankara'da olduğu öğrenildi.

Törende ilk olarak anma törenlerini gerçekleştirerek geleneksel hale gelmesini sağlayan İşçi Partisi İl Başkanı Metin Sina Kan bir konuşma yaptı. Kan, konuşmasında kahramanların unutulması değil hatırlanması gereken bir dönemden geçildiğini belirterek, 'Bürokratlarımızın bu tarz törenlere karşıyız diyerek bu anma programına katılmamasını doğru bulmuyoruz. Bu kahramanlarımızın isimlerini yaşatmalıyız. Bu kahramanlarımıza sahip çıkmalıyız. Gençlerimiz bu kişileri tanımalı yaptıklarını bilmelidir' dedi.

Rize Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karabin, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın önemli bir toplantıya katılmak üzere il dışında bulunduğu için anma programına katılamadığını belirtti.

İpsiz Recep'i anma programları ilk olarak İşçi Partisi Rize İl Teşkilatı öncülüğünde, Ergenekon sanıklarından İpsiz Recep'in de torunu olan Prof. Dr. Emin Gürses'in desteğiyle gerçekleştirilmişti. Tüm anma programlarına katılan ve konuşmalar yapan Gürses, Ergenekon Davası kapsamında gözaltında tutulduğu için bu yıl düzenlenen anma programına katılamadı.

Editör: HABER MERKEZİ