Trendyol 1. Lig'de 33. hafta sonunda görünüm Trendyol 1. Lig'de 33. hafta sonunda görünüm

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş göreve geldiği günden bu yana Rize’nin spor şehri olması adına çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Rize’deki yaz dönemine sıkışan turizm faaliyetlerini 12 aya yaymak, turizmle spor faaliyetlerini bir arada yürütmek ve spor turizmi haritasının oluşturulması amacıyla 'Spor Turizminde Marka Şehir Rize' temasıyla düzenlenen 'Spor Turizm Çalıştayı' düzenleyerek şehrin spora ilgisini artırmak amacıyla emek veren Vali Baydaş salon sporlarını da yakından takip ediyor.

Vali Baydaş bu kapsamda Rize’de düzenlenen ve farklı illerden sporcuların katıldığı Bilardo Turnuvası'nın başlama vuruşunu yaptı. Rize Yenişehir Spor Salonu Bilardo Turnuvası'nı izleyen Vali Baydaş, çevre illerden gelerek turnuvada mücadele eden 90 sporcuya başarılar diledi.

Bilardonun inanılmaz bir geometri bilgisi gerektirdiğini belirten Vali Baydaş, “inanılmaz bir fizik gerektiren ve geometri, fiziği, matematiği aynı anda işletebileceğiniz bir spor dalı. Bütün gençlerimizi bilardo oynamaya teşvik edeceğiz ve bilardo oynamaya davet edeceğiz. Hem şehrimizden katılan hem de misafir gelen oyunculara teşekkür ediyoruz, tebrik ediyoruz. Rize bütün spor branşlarının bir arada yapıldığı bir şehir. Bir yandan su sporları, kürek ve kano yapılıyor.  Ben çok mutlu oldum. Salonu burada bu haliyle gördüğümü. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Güzel de bir müsabaka. Böyle dördünü beşini aynı anda takip etmek benim için zor oluyor ama muhtemelen biraz müdavimi ve ilgilisi olan bütün masaları aynı anda izliyor. Teşekkür ederim, tebrik ederim. Herkese başarılar dilerim” dedi.

Öte yandan bilardo turnuvasının gerçekleştirildiği Yenişehir Kapalı Spor Salonunu içinde bulunan Olimpik Yüzme Havuzu alanına geçen Vali Baydaş, çocuklarını yüzme dersine getiren ailelerle sohbet edip, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız'dan spor alanındaki uygulanan programlar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: TANER ŞAHİN