İYİ Parti Yurt Dışı Türklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Habib Suiçmez, geçtiğimiz günlerde “6’lı masaya HDP gölgesi düşmüştür” diyerek istifa etmişti.

Suiçmez istifasının ardından Ensonhaber’in yayınında konuştu.

Suiçmez burada yaptığı açıklamada inandığı değerler çerçevesinde istifasını açıkladığının altını çizdi.

İşte Suiçmez’in açıklaması:

“İstifa etmemdeki en önemli neden HDP’nin masaya gölgesinin düşmesidir. 2015’de Meral Akşener ile bir yola çıktık. O gün yola çıktığımız çoğu arkadaşımız şu anda yanımızda yok. Biz yolumuza ve görevimize devam ediyorduk ancak son yaşanan HDP olayından sonra, inandığımız değerler çerçevesinde ayrılma kararı aldım.

“Getirilen nokta bizi rahatsız etti”
“Türk milliyetçiliği ve ülkücü çizgiden gelme bir siyasetçiyiz. Sayın genel başkan birçok toplantıda, televizyon kanalında HDP eşittir PKK demiştir. Bu fikir İYİ Parti’yi kuran ana omurgadır. Son getirilen nokta bizleri rahatsız etmiştir.”

“Bedeli neyse ödeyeceğiz”
“Bu tepkiyi koymasaydım evde çocuklarımın yüzüne bakamazdım, arkadaşlarımın yüzüne bakamazdım. Yetişme tarzımız ve fikri duruşumuz olarak ayıya dayı demeyiz, ayıya ayı deriz. Biz burada bir duruş gösterdik. Bunun bedeli neyse ödeyeceğiz.”

İstifa etmişti
Habib Suiçmez önce sosyal medya hesabından, HDP'nin "Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz" açıklamasının görselini "Her şeye he demem yok öyle bolluk..." otuyla paylaşarak duruma tepki gösterdi.

Suiçmez, ardından bir paylaşım daha yaparak istifa ettiğini duyurdu. Başkan Suiçmez'in istifa açıklaması şöyle: "6'lı masada Türkiye'nin geleceğinden çok kişisel çıkarlar gözetilirken, aynı zamanda HDP'nin gölgesinin düştüğü net bir şekilde görülmektedir. Türk milliyetçiliği ilke ve ideallerini temsil etme amacıyla kurduğumuz İYİ Parti'nin bu misyonunun 6'lı masa tarafından kabul görmediği herkesin malumudur.”

Haber: Tufan Kuleli