Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Çelik, son günlerde gündeme gelen BAL liginin kapatılması ve TFF 4. Lig'in kurulması konusu hakkında açıklamalarda bulundu.

Kurulduğu yıldan bu yana, verim alınamayan ve sürekli statüsüyle eleştirilen Bölgesel Amatör Lig'in kaldırılması ile ilgili iddalar yayılmaya başaldı.

Bu iddalar hakkında açıklamalarda bulunan Rize ASKF Başkanı Ali Çelik, BAL liginin ömrünü tükettiğini ve yeni bir sistem üzerinden liglere devam edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Rize ASKF Başkanı Ali Çelik'in satır başları;

"Adaletsizlik oluşmaya başladı"
"Ligde birinci olan takım bir üst lige direkt çıkmalı. Süper amatörde birinci olan takım, direkt çıkması gerekiyor. Artık bir adaletsizlik oluşmaya başladı. BAL'da ki takım ile amatörden gelen takım arasında hem maddi hem manevi farklılılar var."

"BAL Ligi ömrünü tüketti"
"Bu lig artık ömrünü tüketti. Bu ligi kurarken amaç sporcu yetiştirmekti. Bu olay tamamen ortadan kalktı. Üst süzey futbolcular profosyonel liglerde oynamıyor, amatöre gelip ter döküyorlar, neden; çünkü burada para kazanıyorlar. Kulüplerimiz inanılmaz paralar harcıyor. Ne futbolcu yetiştirebiliyoruz, ne de kendimiz bir yere gelebiliyoruz. Şu anda Çayelispor'un, Rize Özel İdarespor'un harcadığı parayı, 2. ligden düşen Pazarspor harcamadı. Buradan bu dengeyi siz anlayın."

"4. Lig, kulüplerimiz açısından iyi olacaktır"
"BAL ligi artık miadını dolduruğunu düşünüyorum.  Bu konu ile iligli bir gelişmenin olması gerektiğine inanıyorum. 4. Lig kulüpler açısından iyi olacaktır. Kulüplerimiz profosyonelleşir ve futbolcular ile aralarında bir sözleşme dayanağı olur. Bu durumda hem futbolcu kazanır, hem de kulüplerimiz kazanır. Kulüplerimizin değeri yukarıya çıkar ve sürdürülebilir bir sistem meydana gelir."

"Kulüplerimiz, futbolcularımız yıpranır"
"Bana göre bu şekilde devam etmemek gerekir. Ya eski sisteme dönemiz gerekir, ya da 4. Lig'in kurulması gerekiyor. Artık BAL ligi, futbolcularda dahil olmak üzere çöp olmaya başladı. Böyle devam ederse kulüpler yıpranır, futbolcular yıpranır ve ortada hiç bir amaç kalmaz. Bu konuda radikal kararlar alınması gerekiyor."

"BAL'da en çok süre kalan takımımız Çayelispor"
"BAL'da en çok süre kalan kulüplerimizden bir tanesi Çayelispor.. Bir hedefleri var. Stadyumları da tamamlandı ve Mehmet Ali Karaca gibi değerli bir hocaları var. İnşallah Rize'yi bir üst ligde temsil ederler. Kulübümüz Rizespor'a yakın tarihli olan köklü bir kulüp ve potansiyeli var."

Öte yandan, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu ile 81 ilin ASKF Başkanları 24 Nisan tarihinde Konya'da bir toplantı gerçekleştirmiş, toplantıda 4. Lig konusu ele alınmıştı.

Haber: Halil İbrahim Saklı

Editör: EDİTÖR - 2