Geçtiğimiz günlerde Rize’nin Çayeli ilçesinde meydana gelen kazada 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaza, Buzlupınar köyü sınırları içerisinde olmuş, Çayeli istikametinden Kaptanpaşa köyü istikametine giden Hayrullah Bilgin (54) idaresindeki 34 KB 8639 plakalı araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dereye uçmuştu.

Kazada sürücü Hayrullah Bilgin ile İsmet Bilgin (51), Beyza Nur Bilgin (22), Mehmet Özdemir (65) ve Mürvet Özdemir (54) hayatın kaybetmişti.

Kaza sonrasında, kazanın yaşandığı bölgedeki taşkın ve dere ıslah duvarları üzerinde otokorkuluğun olmaması akıllara ihmal var mı sorunu getirmişti.

Kazadan günler sonra bölgede yaşayan Ahmet Kara isimli vatandaş, kazanın yaşandığı alanda çektiği video ile yetkililere ateş püskürdü.

Kazanın yaşadığı yolun trafik güvenliği açısında tehlike arz ettiğinin altını çizen Kara, “Bu yolda kaç kişinin daha ölmesini bekliyorsunuz. Bu yol ölüm yolu oldu. Bizim canımız yandı, başkasının canı yanmasın.” dedi.

Kara, öte yandan ismini vermediği ve Senoz vadisinin bir siyasetçisi ile yaşadığı diyalogdan bahsetti.

Siyasetçi ile sözlü münakaşaya girdiğini ifade eden Kara, kendisinin başsağlığını kabul etmediğini, bunun üzerine siyasetçinin de ‘sana başsağlığı dilemiyorum’ şeklinde cevap verdiğini belirtti.

Kara bu konuyu şöyle anlattı: “Cenazemiz oldu. 5 kişiyi toprağa koyduk. Senoz vadimizde daha önce böyle bir felaket daha olmamıştı. Ben ablamı toprağa koydum. Bu derenin evladı acılı günümüzde yanımızda olması gerekmiyor muydu? Bakan bey haber gönderiyor; cenaze sahipleri restoranda olsun, baş sağlığı dileyecekmiş. Kesinlikle gitmeyeceğiz dedim. Sonrasında bakan evimize başsağlığına geldi. Kendisine ‘Bizim acımız oldu, yüreğimize ateş düştü. Amerika’dan, Almanya’dan insanlar çıktı geldi. Seni aramızda görmek isterdik, senin başsağlığını kabul etmiyorum.’ dedim. Bakan’ın bana vermiş olduğu cevap: “Sana başsağlığı dilemiyorum.” Eyvallah. O kendisinin ayıbıdır. Benim ciğerim yanmış ben tepkimi gösterdim. Bu olaydan kim sorumluysa Allaha havale ediyorum. Bu insanları sadece köle olarak kullanmasınlar.”

“Onların da ciğerleri yansın”
“Yalaklarınızı peşinize toplayıp size biat etmesini istiyorsunuz. Bu yoldan yukarıya ancak yemek yemeye geliyorsunuz. Sizin adaletiniz bu mu? Bizim ciğerimiz yandı, bu işten kim sorumluysa onarın da ciğeri yansın.”

Video: Çayeli Olay
Haber: Ali Tüyloğlu