Internet hayatımız girdiğinden bu yana adeta tutkunu olduk. Bugün Internet üzerinden mektup yollayabiliyor, banka işlemlerimizi yapıyor, oyun oynayabiliyor, müzik dinleyebiliyor, televizyon izleyebiliyor, uzakta olan sevdiklerimizi aynı anda görebiliyor ya da sesli olarak konuşabiliyoruz. Bunlar henüz aklıma gelenler…

Internet üzerinden ayrıca haber ihtiyacımızı da karşılayabiliyoruz. Gerek Internet haber postallarıyla gerekse baskı gazetelerin online sayfalarıyla anında dakika dakika haber olma şansımız doğdu.

Bu yönüyle televizyon ve gazeteye alternatif bir rakip görünüyor. Hatta son internetin bu kadar çok yaygınlaşmasıyla yeni bir tartışma gündeme geldi. Artık kağıt baskı bitecek mi? Yani kitapları ve gazeteleri sanal ortamdan mı takip edeceğiz.

Gelecekte böyle olursa bu ağaçlar için iyi bir haber olurdu açıkçası. Zira güzelim ağaçlarımız daha az kesilirsi…

Kimileri ise bu yaklaşıma karşı çıkıyor. Bu kesim oldukça gelenekçi… Ben haber ya da kitap olurken kağıdın kokusunu almalıyım diyorlar. Ama bence bu yaklaşım ilerde tarihin tozlu sayfalarına yerleşecek. Çünkü internet çok güçlü bir rakip.

İnternette okuduğumuz haberler sayesinde yer sıkıntısı, kağıt masrafı olmuyor. Kağıt baskı gazetelerde her zaman yer sıkıntısı olur. Haberler illaki kırpılır bir yerden. Aslına bakarsanız televizyon için de aynı sıkıntı var. Ancak bu sıkıntı zaman için geçerli. Yani belli bir yayın akışı var ve her an değerli. O zamanı geçirdiniz mi bütün yayın akışı bozulur. Ancak internet için böyle bir sıkıntı yok. Hatta internet sitelerinde okuduğunuz haberlerle ilgili ilintili haberler de okuyabilme şansınız var.

Çay Haber sitesi ile de artık böyle bir şansınız olacak. Haberleri an be an buradan takip edebileceksiniz. Hem de buranın ayrı bir özelliği de yöresel konuların çok olması. Umarım bu site sizin de tiryakiniz olur.