İlyas GÜR

İstanbul Karadenizliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kaş bir açıklama yaparak Hakkâri Aktütün karakoluna yapılan saldırıyı kınadı. İSKARDER başkanı Şenol Kaş yaptığı açıklamada, “ Hakkâri’ de Aktütün karakolunda yapılan saldırıda şehit düşen 15 askerimizin bizi can damarımızdan vurmuştur. Vatan evladımıza kurşun sıkanlar şunu bilmeli ki bunun acısını onlardan çıkartacağız. Bu devlet yüz binlerce şehit vererek devlet oldu. Bu topraklar sizin gibi nicelerini gördü. Ama hepsinin sonu felaket oldu. Biz bu topraklarda doğduk, bu topraklarda öleceğiz, ölürken de sizi yanımızda götüreceğiz” dedi.

 

Kaş, içlerinde yanan bir yangın olduğunu belirterek, “ Bunun sorumlusu elbette siz siniz. Bizimkisi siyasi bir dava değil. Bu dava vatan davası, bu dava millet davası. Bu davayı bizler emeklemeye başladığımızda öğrendik. Vatan aşkı, vatan sevgisi sadece kalbimizde değil, vücudumuzun her hücresinde. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor acılı ailelerine baş sağlığı diliyoruz” dedi.

 

“Kanımız yerde kalmayacak”

ADD Rize Şube Başkanı Osman Çelik’ te bir açıklama yaparak Hakkâri Aktütün Karakoluna yapılan saldırıyı kınadı çelik açıklamasında, “ Geçtiğimiz günlerde terör insanlık dışı yüzünü tekrar göstermiş ve gencecik 15 evladımızı şehit etmiştir. Bu tablo bütün ulusumuzu derin bir yasa boğmuştur. Ailelerine, silahlı kuvvetlerimize ve ulusumuza ne söylesek biliyoruz ki acımızı dindiremeyecektir. Fakat bu olay tıpkı diğerlerinde olduğu gibi Türk milletinin gücünü de azaltmayacaktır. Aksine bu milletin gücünü sınamaya çalışanlar yok olup giderek derslerini alacaklardır.  Değerli Türk milleti; bu olay aynı zamanda terörle mücadele konusunda dünyada ne kadar yalnız olduğumuzu da bir kez daha ortaya koymuştur. Bize taziyelerini bildirenler arasında maalesef terörü himaye edenler bulunmaktadır. Diğer bütün memleket meselelerinde ve terör konusunda yeni milli politikalar oluşturma zorunluluğumuz bu olayla bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.

 

Çelik, “Bunların yanı sıra terör eliyle özellikle son günlerde ülkenin çeşitli bölgelerinde etnik çatışmalar çıkarılmaya çalışılmaktadır. Bu çalışmalar halkımızın sağduyusu sayesinde bugüne kadar sonuçsuz kalmıştır. Fakat yine de bu yaşanılanlar ürkütücüdür. Toplumu ayrıştırmaya çalışan şer odaklarının amacı, insanları bu çatışmalara girme konusunda cüretkâr bir hale getirmektir. Bu tür kışkırtmalara karşı toplumumuzu uyarmayı bir borç biliyoruz”dedi.

 

         

 

Editör: HABER MERKEZİ