Trabzon'daki mahallelerde asfaltlama çalışmaları devam ediyor Trabzon'daki mahallelerde asfaltlama çalışmaları devam ediyor

Kamu kaynaklarının verimli kullanılması, enerji maliyetlerinin azaltılması ve iklim değişikliğine neden olan emisyonun düşürülmesi amacıyla Erzurum Valiliği koordinesinde düzenlenen seminer programında bir konuşma yapan Vali Vekili Lokman Düzgün; teknoloji ve makineleşmenin artmasıyla birlikte enerji tüketiminin büyük bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek kamu kurumlarının, özel söktürün ve vatandaşların enerjiyi tasarruflu kullanması çağrısında bulundu. 
Enerji tasarrufu noktasında Enerji Verimliliği Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda gerekli çalışmaları başlattıklarını ifade eden Vali Vekili Düzgün, şöyle konuştu: 
“Teknolojinin ve makineleşmenin artmasıyla birlikte tüm dünyada enerji ihtiyacı artmaktadır. Dolaysıyla küresel ısınma nedeniyle bütün gelişmiş ülkelerle birlikte bizlerin de elimizde var olan enerjiyi verimli kullanmamız gerekmektedir. Türkiye olarak ürettiğimiz enerji kendi ihtiyacımıza kısmen cevap vermektedir. Enerjimizin bir kısmını yurt dışından karşılamaktayız. Bu yönüyle baktığımız zaman enerji verimliliği ülkemizde çok daha büyük önem taşımaktadır. Enerji verimliliği hususunda Bakanlığımızın kamu sektörüne verdiği talimatların yanı sıra özel sektör ve şirketlerimize de büyük görevler düşmektedir. Özellikle vatandaşlarımız da bu konuya dâhildir. Devletimiz kamu kurumlarını dizayn ederken başta enerji verimliliğini dikkate almaktadır. Biz de bu doğrultuda Valiliğimizde bir Enerji Yönetimi Birimi kurduk. Bu birim, tüm kamu kurumlarımızın enerji verimliliğini analiz ediyor; eksikler varsa onları tamamlamaya çalışıyor. Bu sadece devletle olacak bir iş değil, özel sektör ve vatandaşlarımızın da bu konuya destek vermesi gerekiyor.”
Programa; Vali Vekili Lokman Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Karasu, Arlight Aydınlatma A.Ş. Genel Müdürü Saltuk Erdemli, kurum yöneticileri ve paydaş kuruluşlar katıldı. Seminer gün boyu ilgili kurum yetkililerinin bilgilendirme sunumlarıyla devam etti. 

Kaynak: HABER MERKEZİ