81 il valisinin katılımıyla İki gün sürecek toplantının açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya gerçekleştirdi.

Samsun'da kaçakçılık operasyonunda 2 şüpheli yakalandı Samsun'da kaçakçılık operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

Toplantının açılış konuşmasında, Valiler Buluşmasını Milletin Evi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirmekten büyük bir onur duyduğunu dile getiren Bakanımız Sayın Yerlikaya, “Selçukludan Osmanlıya ve günümüze kadar uzanarak bir geleneği temsil eden mülki idare amirliği, devlet idare ve yönetiminde çok önemli bir yere sahiptir. Mülk, devletin egemenliği altında bulunan toprakları ifade eder. Bu mülkü idare edenlerse bir anlamda medeniyetimizin meşale taşıyıcıları olan siz valilerimizsiniz.” ifadelerini kullandı. 

Türkiye Yüzyılı aynı zamanda ‘Huzur’un Yüzyılı’ olduğunu vurgulayan İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, valilerimize hitaben “Huzurun teminatı siz valilerimizsiniz. 600 bin personeliyle Kara Vatan’da, Mavi Vatan’da, Siber Vatan’da, yılın 365 günü, gece gündüz demeden, büyük bir inanç, azim ve ferasetle çalışan İçişleri Bakanlığı ailesi olarak bizleriz. Hepimiziz! Nihai hedefimiz büyük ve güçlü Türkiye’dir. Bu hedefe de inşallah; bütün kurumlarımızın, bütün yöneticilerimizin fedakârlık ve üstün gayretleriyle ulaşacağız” şeklinde konuştu. 

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz valilerimize hitaben konuşmalarını gerçekleştirdi. 
81 ilde devletin millete dokunan eli, kulağı ve yüreği olan valiler ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz sözlerine şöyle devam etti:


“Ülkemizde devlet teşkilatlanmasının temeli olan mülki idare sistemi köklü bir yönetim geleneğinin uzantısıdır. Bu köklü devlet anlayışının şehirlerdeki temsilcileri valilerimizdir. Yine az önce sayın Bakanımızın altını çizdiği gibi, ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ anlayışının illerdeki taşıyıcısı ve taşıyıcılarının da öncüsü valilerimizdir. Millete hizmetin saati ve sınırı olmaz diyerek 7 gün 24 saat çalışmalarını yürüten mülki idare amirlerimizi burada ağırlıyoruz. Valilerimizin icraat makamı olarak sorumluluk bilinci ile nasıl gayret gösterdiklerini il ziyaretlerimizde görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın her zaman altını çizdiği gibi devletin vatandaşa dönük adaletli ve merhametli yüzü, şefkatli yardım eli sizlersiniz.” ifadelerini kullandı.

Sayın Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın devlet ile milletin buluşması ve kaynaşması vurgusunun çok kıymetli olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:


“Son 20 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başardığımız en önemli işlerden birisi, devlet ile milletin aynı yöne bakmasıdır. Tabii ki devlet görevi kendi özelliklerine sahip ama milletten ayrı, millete rağmen bir şeyler yapmaya çalışan bir devlet anlayışı değil, milletle birlikte hedeflere koşan bir devlet anlayışını kast ediyorum. Milletle devlet arasındaki mesafenin ortadan kaldırıldığı, az önceki ifade ile milletin devleti anlayışı ile hareket eden ve çalışan bir yönetim, çok kıymetli gerçekten. Aksi takdirde bir ülkenin amaçlarına ulaşması mümkün değil. Devletle milletin farklı yönlere baktığı, farklı değerlerle hareket ettiği bir yerde bir ülkenin uluslararası rekabette de bir yere gelmesi mümkün değil. Dolayısıyla en büyük başarılarımızdan birisi devletle milletin aynı yöne bakması ve aynı hedeflere yürümesidir diyorum.” dedi.

Valiler Buluşması, Açılış Programının ardından 3 oturum halinde devam etti.

1.    Oturuma; Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, Milli Savunma Bakanı Sayın Yaşar Güler, Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı katıldı.

2.    Oturuma; Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy, Mili Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır katıldı.

3.    Oturuma; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Işıkhan, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Osman Aşkın Bak, Ticaret Bakanı Sayın Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu katıldı.


Kaynak: HABER MERKEZİ