MUSTAFA BAYRAK/RİZE
Rize il sınırında yaklaşık bin kişilik topluluk tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan, vatandaşları selamladı. Başbakanlık otobüsünün önünde horon oynayan halkoyunları ekibinin yanına giden Erdoğan, programı geciktiği için horona girme teklifini geri çevirdi.

Rize’de İlahiyat Fakültesi Camisi’nin açılış kurdelesini bakanlarla birlikte kesen Erdoğan camiyi gezdikten sonra Kaplıca Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Diyanet İşleri Başkanlığı  Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi’nin açılışına katıldı.


Törende Başbakan Erdoğan’ın yanısıra, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ile milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşlar hazır bulundu.


Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende vatandaşlar, ‘Açılım tutacak, akan kanlar duracak’ diye slogan attı. Bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu, “Dinimizi daha iyi anladığımız. Peygamberimizin güzel ahlakını daha iyi anladığımız zaman gönül dünyamızı huzur ve barış kaplayacak. Aramızda kin ve nefret tohumları yeşerme imkanı bulamayacak. Bizim en büyük sermayemiz birliğimiz, beraberliğimiz ve birbirimize olan saygı ve sevgimizdir.
Bu eğitim merkezi inanıyorum ki gönül insanları yetiştirecektir. Bizim din anlayışımızda ötekileştirme yoktur. Herkese eşit mesafede durma ve kucaklama vardır. Bizim din görevlileri olarak 72 milyonun her birini kucaklamayı, her birine insan sevgisini götürmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik ise, “Günümüzde bilgiyi üreten, kullanan ve bilgiyi insanla buluşturan toplumların her alanda geliştiğini, dünyanın gidişatına yön verdiğine şahit oluyoruz. Yalnız bilgiye sahip olmak değil, bilginin nitelikli insana dönüşmesi konusunda da büyük mücadeleler vardır. Amaç mutlu insan ve mutlu toplum oluşturmaktır” diye konuştu.

Konuşma sırası Başbakan’a geldiğinde sunucu kürsüden, “Başbakanımız sesindeki rahatsızlık nedeniyle sizlere hitap edemeyecektir” anonsu yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Başbakan Erdoğan, eğitim merkezinin yapımında katkıda bulunanlara plaket verdi ve törene katılanlarla birlikte duanın ardından açılış kurdelesini kesti. Başbakan ve beraberindekiler daha sonra binayı gezdi.
 BAŞBAKAN'IN BAZI PROGRAMLARI İPTAL EDİLDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rize’de valilik ve belediye başkanlığı ziyareti ile AK Parti İl Başkanlığınca sivil toplum örgütlerine verilecek akşam yemeği programını ses tellerindeki rahatsızlık nedeniyle iptal ettiği bildirildi.

Başbakan Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi’nin açılışına katıldı, ancak ses tellerindeki rahatsızlık nedeniyle konuşma yapmadı.
Erdoğan, Rize Valiliği, Belediye Başkanlığı ziyareti ve AK Parti İl Başkanlığınca sivil toplum örgütlerine verilecek akşam yemeği programı da ses tellerindeki rahatsızlık nedeniyle iptal etti. Başbakan Erdoğan’ın, Güneysu’daki evinde istirahat edeceği belirtildi.
 
Başbakan Erdoğan, açılışını yaptığı tesisten Güneysu’ya gelişinde hemşehrilerinin yoğun ilgisiyle karşılandı. Aracından inerek çocuklara oyuncak dağıtan Erdoğan, bir vatandaşın hatırını sorması üzerine, 'Üşüttüm' dedi. Erdoğan, daha sonra babaevine geçti
Editör: HABER MERKEZİ