Başbakan Ahmet Davutoğlu, Portekiz ve ABD ziyaretleri öncesi açıklama yaptı. Davutoğlu, “Adalet, İçişleri ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevlerini seçime kadar müsteşarlar üstlenecek” dedi.

Başbakan Davutoğlu, “Kritik görevlerde görevli 3 Bakanın  yasal zorunluluk gereği istifa edeceklerinden bu isimlerin yerine gelecek yeni isimler belli oldu mu?” sorusuna; Bakanlıklara Müsteşarlar vekalet edecektir dedi.

Üç bakandan 1 Rizeli, Biri Trabzonlu diğeride Sıvaslı.

Adalet Bakanlığı’na Kenan İpek, İçişleri Bakanlığı’na Sabahattin Öztürk ve Ulaştırma Bakanlığı’na Feridun Bilgin 6 Mart itibariyle göreve başlamak üzere atandılar.

ADALET BAKALIĞINA RİZELİ KENAN İPEK

KENAN İPEK KİMDİR?
 
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1982 tarihinde mezun oldu. 1983 yılında İstanbul Adli Yargı hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Kenan İpek çeşitli savcılık görevlerinin ardından 12 Kasım 1997 – 6 Ekim 2003 tarihleri arasında Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı, 6 Ekim 2003 – 26 Ağustos 2008 tarihleri arasında Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ve 26 Ağustos 2008-31 Aralık 2013 tarihleri arasında Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirlik görevlerini yürüttü. 1 Ocak 2014 tarihinde Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevine başladı.



Editör: HABER MERKEZİ