Rize'de dereye yuvarlanan gelin arabasındaki 5 kişi yaralandı Rize'de dereye yuvarlanan gelin arabasındaki 5 kişi yaralandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol ile projenin hayata geçirilmesi için resmi adım atıldı.

Protokol töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Türkiye'de 12 ilde toplam 970 kilometre raylı sistem işletmeciliği olduğunu belirterek, Trabzon'daki hattın "tek bir protokolle en uzun raylı sistem çalışması" olacağını söyledi.

32 Kilometrelik Hat

Toplam 32 kilometre uzunluğunda olması planlanan hat, Akçaabat, Yomra ve Ortahisar ilçelerini kapsayacak. İlk etapta Akyazı Meydan-Akyazı Havalimanı aksı arasında 24,7 kilometrelik bölüm inşa edilecek.

2025'te İnşaata Başlanacak

Projenin 2025 yılında başlaması ve 2028 yılında tamamlanması hedefleniyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, projenin önemini vurgulayarak, "Şehrimiz için tarihi bir gün. Bu projeyi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da desteğiyle şehrimize kazandıracağız" dedi.

Raylı Sistemin Faydaları

Hafif raylı sistemin Trabzon'a birçok faydası olacak. Ulaşımı kolaylaştıracak, trafik yükünü azaltacak ve hava kirliliğini önlemeye yardımcı olacak. Ayrıca şehrin modern ve gelişmiş bir görüntü kazanmasına da katkı sağlayacak.

Kaynak: Haber Merkezi