Türkiye Fatih Terim’in maaşını konuşuyor. Terim’in 1 aylık maaşı “Onlardan 550 tane var. Benden bi tane” dediği milletvekillerinden 34’ünün maaşının toplamı kadar. 

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in 130 bin YTL olan maaşı 260 bin YTL'ye çıkınca tartışmalar başladı. Kimisi 'Helal olsun' derken kimisi de 'Bunu hak etmiyor' diyerek olaya tepki gösterdi. 

4 YIL İÇİN 12.5 MİLYON YTL EURO 
EURO 2008'de Avrupa üçüncüsü olan Fatih Terim'in önderliğindeki A Milli Takım, Güney Afrika'da düzenlenecek olan 2010 Dünya Kupası grup karşılaşmalarında ise parlak bir tablo ortaya koymadı. Üç puana kesin gözüyle bakılan ve grupta hiçbir iddiası bulunmayan Malta ve Estonya karşılaşmalarında beraberliğe razı olan Milli Takım'ın dünya kupasına gitmesi artık çok zor. 

SAATİ 360 YTL
Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu şartlar altında Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in maaşına yüzde 100 zam yapılarak sözleşmesinin 2012'ye kadar uzatması ise tartışmaya neden oldu. Dört yıl için 12.5 milyon YTL'nin ödeneceği açıklanan Terim'in 130 bin YTL olan aylık maaşı da yeni zamla 260 bin YTL'yi bulacak. Önümüzdeki bir yıl içinde Milli Takım'ın başında 6 resmi maça çıkacak olan Terim, özel karşılaşmalar hariç maç başına da 520 bin YTL ücret almış olacak. Saati 360 YTL'ye gelecek olan Terim, tam anlamıyla para basacak. 

BENDEN BİR TANE VAR
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapan milletvekillerinden kat kat fazla maaş alan Terim'in daha önce sarf ettiği 'Onlardan 550 tane var, ama Fatih Terim'den bir tane var' sözleri büyük tartışma çıkarmıştı. 

YALNIZ TEKNİK ADAM DEĞİL AYNI ZAMANDA ŞOVMEN
Fatih Terim'in bir aylık maaş tutarı, 34 milletvekilinin maaşları toplamına yakın. Türkiye Büyük Millet Meclisi Vekillerinin kimi Terim'in maaşına yapılan zammı doğru bulurken, kimisi ise eleştirdi. 

550 VEKİLİN GÖRÜŞLERİ 
AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmailÖzgün: Fatih Terim Milli Takımı ve bizitemsil ediyor. Milli ta-kımımızı dünya üçüncüsü yapan hocaya bu kadarpara verilmesini çok bulmuyorum. 

AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül: Bir tane Fatih Terim var. Bu ücret Fatih Terim'in hakkıdır.CHP Genel Sekre-teri Mehmet Sevigen:Futbolda farklı, parla-mentoda farklı ücretler söz konusu. Yoksulhalkın yaşam standar-dı ise çok daha farklıdır. 

Eski AK Parti İzmir Milletvekili Mustafa Özkent: Terim'in aldığı yüksek ücr etlere yazık oluyor.Çünkü, bir teknik adam olmanındışında bir şovmen gibidavranmaktadır. Bu kadar yüksek ücretleri hak etmiyor. Çok yüksek rakamlar. 

CHP Sinop Milletvekili EnginAltay: Terim başarılı bir teknik adam,ancak telaffuz edilen rakamlar bu işiçin çok yüksek ücretlerdir. Parayı veren kurum herhangi bir futbol ku-lübü değil. Devletten bu kadar yüksek bir ücret alınmamalıdır. 

DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık: Milli Takım Teknik Direktörü Terim'in aldı-ğı maaş adaletsiz birdağılımın sonucudur. Alınan ücr et milletvekili maaşlarıyerine asgari ücret ile geçinmeye çalışan insanlarla kıyaslanırsa çok da-ha vahim sonuçlar ortaya çıkacaktır. Bu oran da Türkiye'deki gelir sevi-yeleri arasındaki uçurumun derinli-ğini göstermektedir. ( Ensonhaber )




Editör: HABER MERKEZİ