Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman sakatlanan oyuncular yerine kadro içinde alternatifler üretmek zorunda olduklarını belirterek “ Kadro alternatifimiz yok, aynı oyuncu 3 günde iki maça çıkmak zorunda” dedi.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman Beşiktaş maçı öncesinde Rize temsilcimiz Mustafa Bayrak’a genel değerlendirmede bulundu. Karaman “  Bazı kulüpler gibi elimizde bol yedek oyuncu kadrosu yok, mevcut kadromuz belli ve bu oyuncularımız ile iki yolda yürümek zorundayız. Türkiye Ziraat kupasında son iki maça kadar geldik. Buraya kadar gelmişken sonunu elbette görmek istiyorum” dedi.

       Herkes hazır olmak zorunda

Sakatlıklar ve cezalı oyuncuların kendisini zor duruma soktuğunu belirten Karaman “ Kadroya baktığında en iyisini üretmek zorundasın, bunun içinde hazır olmayan oyuncular elbette var, bunları gelecek maça hazırlamak kolay değil, zaman zaman risk alarak sahaya sürdüğümüz oyuncular istediğimiz performansı gösterememekte, bunun sonucu ise bizim hanemize yazılıyor” dedi.

      Eleştirilere haklısınız

Teknik Direktör Hikmet Karaman yerel medya olarak yaptığınız birçok eleştiriye haklısınız diyerek “ Saygı duymak lazım, bazen ağır eleştiri oluyor, ama birçok eleştirilerde takımın yanında yer alıyorsunuz, sizlerin de tek isteği başarı, ancak takım içinde domino taşı niteliğinde oyuncuların sakat veya cezalı olması bu taşların yerinden oynamasına neden oluyor” dedi.

      Kweuke iki adam eksiltiyordu

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman Kweuke”nin sakatlanmasını talihsizlik olarak nitelendirerek “ Maçlarda kader değiştiren bir oyuncu, onun yerini doldurmak zor, her maçta iki oyuncu onun üzerinde oynuyordu, rakip iki adam eksik oynamak zorunda kalıyordu. Tabii onun yerini dolduracak oyuncu yok, mevcut kadroya baktığında 18 e bile giremeyen oyunculardan yararlanmak zorunda kaldık” dedi.

       Şovalye hırslı oyuncu

Teknik Direktör Hikmet Karaman Kweuke”nın yokluğunda Patryk”e forma verdiğini belirterek “ Bu oyuncuyu kadroya dahil ettim ve uyum sağlamasını bekledim, zaman içinde istediğim verimi alamadım, bunun üzerine Teddy( Şovolye) nin daha hırslı olduğunu ve daha arzulu olduğunu gördüm. Takım içinde uyum ve anlaşma sorunu vardı, bunları idmanlarda gidermeye çalıştık, zaman zaman maçlarda iyi çıkışları oluyor, tabii bizim de zaman kaybımız” dedi.

      Nika yetenekli

Gürcü oyuncunun son zamanlarda çıkış yakaladığını belirten Karaman “ Yaşadığı sakatlıklar ve uyum sorunu nedeniyle Gürcü oyuncu Nika sürekli yedekte ve tribünde beklemek zorunda kaldı. İdmanlarda son zamanlarda gösterdiği performans ile 18 kişilik kadroda yerini buldu. Son Bursa maçında kendisine son dakikalarda şans verdim. İyi mücadele etti ve kendini gösterdi, bundan sonra ki maçlarda yararlı olacak” dedi.

          Sercan düzeldi

Takımda Kweuke”nin bu sezon kadroda girmesinin zor olduğunu belirten Teknik Direktör Hikmet Karaman golcü futbolcunun sezonu kapattığını belirterek “ Iraklı oyuncumuz İsmail birkaç maç daha kadroda yer alamaz, oyuncumuzu risk edemeyiz, şu an idmanlara takım ile birlikte başladı. Sercan ise kadroda yerini alacak” dedi.

       Beşiktaş’ı yenmek zorundayız

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman Beşiktaş maçının kendileri ve rakipleri için önemli olduğunu belirterek “ Bu maçı kazanmak zorundayız, Türkiye’nin en iyi takımı ve en iyi teknik direktörüne karşı mücadele edeceğiz, Zirvede olan ve zirve yarışında Fenerbahçe ile şampiyonluk yarışında olan bir takım ile karşılaşacağız. Eskişehir maçını izledik, bizde ona göre tedbirlerimizi alıyoruz. Kendi sahamızda rakibimize alan bırakmayacağız. Bu maç bizim için önemli” dedi.

        Korkulu rüya görmek istemiyoruz

Son iki sezondur Rizespor ”un şans eseri ligde kaldığını belirten Karaman” Artık ligde kalıcı olmak istiyoruz.  Kweuke sakatlanmamış olsa idi, bugün üst sıraları konuşur olurduk,  bir oyuncunun takıma ne kadar katkı sağladığını açık olarak görüyoruz. Şimdi ise tehlike bölgesinden uzak kalmak için mücadele veriyoruz. Süper ligde 3 üncü senemiz ve bu sezon tehlike bölgesinin üzerinde orta sıralarda yerimizi bulmak için mücadele veriyoruz” dedi.

           Final oynamak istiyoruz

-Kupada Fenerbahçe, Galatasaray ve Konyaspor ile birlikte Rizespor “un 4 üncü takım olduğunu belirten Karaman “ Buraya kadar gelmek kolay değil,  Türkiye ”de 4 takımdan biriyiz ve artık son rauntlara geldik. Önümüzde sadece iki raunt var ve bu rauntları başarı ile geçip Türkiye kupasını Rize ”ye getirmek istiyoruz” dedi.

        Takım içi disiplin önemli

Çaykur Rizespor yönetiminin zamanında ödemeler yaptığını belirten Karaman “ Borcu olmayan, sporcusuna zamanında ödeme yapan tek kulüp, iyi bir başkanımız ve iyi bir yönetimimiz var. Çeşitli kültürlerden gelen oyuncular ile uğraşmak zor. Zaman zaman farklı istekler oluyor. Sizler bunları göremezsiniz, takımın içinde olmanız gerek. Hepsi ile birlikte uğraşmak zor,  galibiyetlerde farklı pirimler, farklı istekler oluyor” dedi.

           Taraftar desteği şart

Teknik Direktör Hikmet Karaman Beşiktaş maçında taraftar desteğine ihtiyaçları olduğunu belirterek “ Kendi sahamızda iyi mücadele ederek kazanmak istiyoruz. Tabii birçok maçta taraftarlarımız yanımızda oldu ve destekleri sayesinde kazandığımız maçlar oldu, Beşiktaş maçı kritik bir maç ve bu maçta taraftarlarımızın yanımızda olmasını bekliyoruz” dedi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ