Çay kanun taslağına eleştiriler sürüyor. Taslağa   bir eleştiride  Saadet Partisinden geldi. Partisinin Trabzon ve Giresun teşkilatlarında parti içi eğitim seminerine katılmak için gelen Tarım eski Bakanı Musa Demirci, partililerle beraber düzenlediği  basın toplantısında hükümetin  yürüttüğü   tarım politikalarını  eleştirdi.

Fındığa benzer bir oyunun çayda oynanmak istendiğini ifade eden Demirci, “Rize milletvekillerine birileri kanun hazırlatıyor. Tasarıyı inceledim. Tasarı diyorki, ‘Çayın fiyatı serbest piyasada belirlenecek’. Bunun anlamı şudur: Fındığın başına gelenler çayın da başına gelecek” dedi.

Türkiye’deki tarım sektörünün  dibe  vurduğunu ifade  eden Demirci, “2010 yılı bütçesinde vergiler % 18 artırılıyor. Bütçe bu kadar açık veriyor. Faizlere bu kadar pay ayrılıyor ama muhalefet bunların hiçbirinin hesabını sormuyor. Şimdi bunu biz anlatıyoruz” dedi. FKB’nin bitirilerek fındığa ağır bir darbe indirildiğini kaydeden Demirci, “AKP’li olmadığı için FKB Başkanı’nı görevden aldılar. Fındığı TMO’ya devrettiler. TMO buna hazır değildi. Depoları bile yoktu. Şimdi fındık zor duruma düştü. Artık FKB yok, TMO sahipsiz ve çiftçi alevrecinin insafına terkedilmiştir” dedi. Benzer oyunun çayda oynanmak istendiğini ifade eden Demirci, ağır eleştiriler yöneltti. Demirci, “Rize milletvekillerine birileri kanun hazırlatıyor. Tasarıyı inceledim. Tasarı diyorki, “Çayın fiyatı serbest piyasada belirlenecek. Bunun anlamı şudur: Fındığın başına gelenler çayın da başına gelecek” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ