CHP Rize il başkanı Mehmet Aslankaya’ yi geçen hafta vuran Deniz Karafazlı teslim oldu. Karafazlı teslim olmadan önce gazetemize özel açıklama yaptı. Amacının Aslankaya’ yı öldürmek olmadığını belirten Deniz Karafazlı, sadece ailem hakkında ileri geri konuşuyordu. Susması için ona ateş ettim. Eğer amacım öldürmek olsaydı öldürürdüm. Çünkü kendisine çok yakındım” dedi.

Rize CHP il  Başkanı Mehmet Aslankaya  geçen hafta önce saat Rize Özel Şar Hospital hastanesinin önünde kimliği belirlenemeyen kişilerin silahlı saldırısına uğramıştı. Aslankaya´ya saldırıyı gerçekleştiren Saldırgan  4 el ateş ettikten sonra olay yerinde özel bir otomobille kaçmıştı. Olay sonrası Rize Emniyet müdürlüğüne bağlı asayiş şube ekipleri geniş çaplı soruşturma başlatmış saldırıda kullanılan aracın plakasını tespit etmişti. Soruşturmayı derinleştiren polis dün olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına almıştı. Bu üç kişi ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Aslankaya’ ya ateş eden Deniz Karafazlı, ertesi gün gazetemizi arayarak kendisinin ateş ettiği iddiasında bulunmuştu. Bir haftadır firarda olan Deniz Karafazlı teslim olmadan önce yine gazetemize konuştu.

Karafazlı onu uyarmıştım ailemi ağzına alma sus!

Aslankaya’ ya silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği iddia eden Deniz Karafazlı’ nın daha önceleri Mehmet Aslankaya’ yı aile bireyleri ile ilgili konuşmaması konusunda uyardığını ancak, Aslankaya’ nın  ailesiyle ilgili konuşmaya devam ettiğini bu nedenle susması için kendisine ateş ettiğini belirten Deniz Karafazlı, “Aslankaya amcamı partinin İyidere ilçe başkanlığı görevinden aldı. Yaptığı kongrelerde aile bireylerimizi yönetimlere almadı, bunlar yetmezmiş gibi bir süre önce Tek Gıda iş Sendikası bölge başkanlığı basın sözcülüğü görevine getirilen amcam Gençağa Karafazlı’ nın bu göreve getirilmesine karşı çıktı. Bütün bunlar yetmezmiş gibi Karafazlı ailesinin aleyhinde konuşmalara devam etti, ben kendisini uyardım, sus dedim susmadı, susmadığı için kurşunu yedi. Artık susması gerektiğini bilmek zorunda. Kimse sahte kabadayılığa soyunmasın. Herkes haddini bilecek her kuşun etinin yenmediğini Aslankaya bundan sonra öğrenecek” şeklinde konuştuğu  öğrenildi.

Daha sonra Cumhuriyet karakoluna gidip teslim olan Deniz Karafazlı, önce hastaneye götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından da Asayiş Şube ekiplerince Rize Adliyesine götürülen deniz Karafazlı tutuklanarak Trabzon Bahçecik Cezaevine gönderildi.

Editör: HABER MERKEZİ