Haber: Dilek Onay Can - Şair, yazar ve fikir adamı Sezai Karakoç, ölümünün 2. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Rize- Çayeli’nde de anıldı. 

Çayeli Belediyesi tarafından Türk edebiyatının önemli yazarlarından olan şair ve mütefekkir merhum Sezai Karakoç’un vefatının 2. Yılında Çayeli Eğitim Fakültesinde konferans düzenlendi.

Operatörlüğünü Sosyolog Aylin Karahasan’ın yaptığı ve Sezai Karakoç’un hayatı, kitapları, şiirlerinin dinleyicilere aktarıldığı konferansa konuşmacı olarak Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. M. Necip Yılmaz ve Araştırmacı Yazar Hasan Basri Canca katılım sağladı.

-Sezai Karakoç kimdir?
Sezai Karakoç ya da kimlikteki adıyla Ahmet Sezai (1933 – 16 Kasım 2021), Cumhuriyet Dönemi’nde şiir, çeviri, hikâye, tiyatro, deneme, düşünce yazısı, inceleme ve röportaj gibi türlerde toplam 50’den fazla kitap yazmış Türk şair, hikâye yazarı, düşünür ve siyasetçidir.

Karakoç, 28 Şubat 2023 tarihinde hayatını kaybetti.

Sezai Karakoç’un 58 adet eseri bulunmaktadır. En ünlü eserleri ise: (Monna Rosa),(Şahdamar-Körfez-Sesler)(Hızırla Kırk Saat) (Taha’nın Kitabı, Gül Muştusu), (Zamana Adanmış Sözler), (Ayinler/Çeşmeler),(Leylâ ile Mecnun), (Ateş Dansı)

Çayeli'nde Genç Yazarlar yetişiyor Çayeli'nde Genç Yazarlar yetişiyor


 

Editör: HABER MERKEZİ