Çayeli Gençlik Merkezi'nde verilen eğitimleri eğitimci yazar Cengiz Azman bu eğitime özel hazırladığı "Yazmak İçin, Bir Yazana Sor" kitabı üzerinden gerçekleştiriyor.

Çayeli Kaymakamlığı ve Çayeli Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteklediği projede verilen yazarlık eğitimlerinde yazar adaylarına hikaye ve roman yazmanın incelikleri, yazma sürecinin etkili değerlendirilmesi, fikirden kitaba bir kitabın yazılmasının tüm aşamaları uygulamalı olarak veriliyor.

-Yazarlık okulu bölgede tek!

Çayeli Yazarlık Okulu bölgemizde alanında tek olmasıyla öne çıkarken eğitimlerde teorik ve pratik süreçler etkin şekilde uygulanıyor.

Her hafta alanında uzman yazar, şair, akademisyen, bu alanda deneyimli, alanının uzmanları yüz yüze ya da uzaktan bağlantı ile eğitimlere dahil ediliyor.

Okul içi ve dışı etkinliklerle yazar adaylarının çok boyutlu olarak eğitim alması sağlanıyor. Bu kapsamda 20 den fazla uzman eğitimler kapsamında yazarlık okulunda ağırlandı. Ayrıca geride kalan 10 haftada üç farklı okul dışı etkinlik gerçekleştirildi.

Son olarak yazar adayları, Rize İhtisas Kütüphanesi ve araştırmacı yazar Recep Koyuncu'ya yapılan ziyarette: arşiv kültürü, yazmanın geleceğe aktarmadaki önemi, kültürümüzün değerlerine sahip çıkma konularında yerinde ve görselleri eşliğinde eğitim almaları sağlandı.

Çayeli Yazarlık Okulu'nda verilen yazarlık eğitimleri esnasında uygulamalı olarak yazılan hikayelerden oluşan 250 sayfalık AŞURE isimli özel bir hikaye kitabının hazırlıklarına devam ediliyor. Kitapta birbirinden özel 60 hikaye bulunacak.

Yazar adayları gerek kitap gerekse kırtasiye malzemesi ihtiyaçları anlamında imkan sahibi vatandaşlar tarafından destekleniyor.

Öte yandan; alınan bilgiye göre yoğun ilginin olduğu yazarlık eğitimlerine Ekim 2024 tarihinde yetişkin yazar adaylarıyla devam edildiği öğrenildi.