Dilek ASLAN

Rize Mesut Yılmaz parkına Rize belediyesi tarafından mescit yaptırıldı. Rize belediye başkanı Halil Bakırcı genelde yaz aylarında vatandaşların ibadetlerini otlar üzerinde yaptığını söyleyerek” Gönlümüz buna razı olmadı. Halkımız sahil parkında dinlenirken ibadetini de yapmalı. Otlar üzerinde namazlarını kılıyorlardı. Belediye olarak bay ve bayanların ibadetlerini yapmak için 5 er kişinin aynı anda namaz kılabileceği bir mescit yaptık” dedi.

Rize belediye başkanı Halil Bakırcı” Mescit in kapalı tutmak zorundayız. Geceleri sarhoşların yatak hanesi olmaması için saat 11 e kadar belediye parkında görevlilerimiz var. Mesut Yılmaz parkında gece 23 e kadar çay bahçemizde hizmet veriyoruz. İbadetini yapmak isteyen vatandaşlarımız anahtarını alıp ibadetini yapabilirler ”dedi.

Belediye başkanı Halil Bakırcı 1000 dönümlük bir alan üzerinde parkın kurulduğunu söyleyerek” Yaz aylarında sahil parkı oldukça kalabalık oluyor. Haklimiz sahil yolundan geçerek ibadet yapmaya gidiyordu. Sahil yolunda son zamanlarda meydana gelen kazalar böyle bir yer yapmamıza neden oldu” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ