Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Rize Valisi Kemal Çeber ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe’nin de aralarında olduğu 6 il valisi ve sağlık müdürü ile video konferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aralarında Rize Valisi Kemal Çeber ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe'nin de bulunduğu 6 il valisi ve sağlık müdürü ile video konferans yöntemiyle gerçekleştirdikleri toplantıda, mevcut durum ile koronavirüs (Kovid-19) vaka artışlarındaki sebepleri ele aldıklarını bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, il değerlendirme toplantılarında bugün Rize, Van, Ordu, Kütahya, Eskişehir, Ağrı valileri ve il sağlık müdürleri ile 6 ayrı video konferansta bir araya geldiklerini belirtti.

Koca, söz konusu toplantılara ilişkin, "Mevcut durum, vaka artışlarının sebeplerini ele aldık. Filyasyon ve tedavilere süratle başlanması talimatını verdik." ifadelerini kullandı.

RİZE'DE DÜĞÜN, NİŞAN, KINA GECELERİ, CENAZELER VAKA SAYILARINI UÇURDU, YENİ KARANTİNA VE DÜĞÜN İPTAL KARARI BEKLENİYOR

Öte yandan Rize’de günlük vaka sayılarının 100’ün üzerinde seyretmesi ve son 3 günde 6 ölüm olayının yaşanması nedeniyle Rize Valiliği’nin vaka artışlarının yaşandığı bölgelerde karantina kararı alması ve Rize’de vaka artışlarına neden olduğundan 2 saatle sınırlandırılan düğün, nişan ve kına geceleri gibi programların tamamen iptal edilmesi yönünde vatandaşların talep ve beklentisine bu organizasyonları iptal ederek cevap vermesi bekleniyor.

Ayrıca, kentte vaka sayılarının artışına neden olan bir diğer etken olan cenaze merasimlerinin de asgari seviyede katılımla yapılması yönünde bir karar alınması bekleniyor.
 

Editör: HABER MERKEZİ