Trabzon yönüne giden Hüseyin Türüt'ün (55) kullandığı 53 AF 996 plakalı otomobil, Derepazarı ilçesindeki Sarayköy Tüneli girişinde, karşı yönden gelen Muammer Aksoy (45) yönetimindeki 61 K 9585 plakalı tırla çarpıştı.

Otomobil sürücüsü Hüseyin Türüt ile beraberindeki akrabaları Yılmaz, Yavuz ve İsmet Türüt yaralandı. Yaralılardan Hüseyin ve Yılmaz Türüt, hastaneye götürülürken hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Yavuz ve İsmet Türüt, Rize 82. Yıl Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Ölen ve yaralananların, Trabzon'daki bir hastanede tedavi gören akrabalarını ziyarete gitmek için yola çıktığı öğrenildi.
 
TÜNELLERİN YAPIMI BİTMEDİ
Kazanın meydana geldiği tünelde, aydınlatma çalışması yapılan diğer tünelin trafiğe kapatılması nedeniyle araçlara çift yönlü geçiş veriliyordu. Yaklaşık 2 yıldır devam eden ve 2008 yılı sonunda tamamlanması planlandığı halde hala daha bitirilemeyen çalışmalar nedeniyle tünel giriş ve çıkışlarında çok sayıda kaza meydana geldi. Bu güne kadar 5 kişinin hayatını kaybettiği bu kazalarda 50’den fazla kişi de yaralandı.


DİĞER TÜNEL DE APAR TOPAR AÇILDI
Bu arada, trafiğe kapalı olan tünel de kaza sonrası apar topar ulaşıma açıldı. Ancak bu kez de tünelde unutulan ve bir şeridi kapatan iskele trafiği tehlikeye soktu. Sürücülerin uyarıları üzerine aydınlatma çalışması sırasında kullanılan iskele bir süre sonra kaldırıldı.
Editör: HABER MERKEZİ