Rize bayram namazı saat kaçta merak ediliyor. Çünkü bugün Ramazan-ı Şerif'in son günü ve 10 Nisan Çarşamba günü bayram namazını eda etmek için camilere gidilecek. Bayram sevinci ve coşkusuyla yarın sabah Rize'de camiler bayram namazı için doldurulacak. Ramazan Bayramı’nın ilk günü kılınacak olan bayram namazı saati her ile özel olarak belirleniyor. Peki Rize bayram namazı saat kaçta? İşte Rize ve diğer illerin bayram namazı vakitleri...

Akçaabat'ta Müzeler Günü Coşkusu: Ortamahalle Müzesi'nde Renkli Etkinlikler Başlıyor Akçaabat'ta Müzeler Günü Coşkusu: Ortamahalle Müzesi'nde Renkli Etkinlikler Başlıyor

RİZE BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Rize'de bir ay boyunca tutulan oruç sonrasında Ramazan Bayramı sevinci yaşanıyor. 10 Nisan Çarşamba günü sabah bayram coşkusu camilerde yaşanılacak. İşte Diyanet tarafından belirlenen Rize bayram namazı vakti;

Rize bayram namazı saati: 06.18

Diğer il ve ilçelerimiz için bayram namazı saatlerini Diyanetin imsakiye cetvelinden öğrenebilirsiniz. Açılan sayfada il ve ilçe seçimi yaptıktan sonra bayram namazı saati listenin en altında gösteriliyor. 

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram Namazının Kılınışı Birinci Rekat:

1) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve "Niyet ettim Allah rızası için Ramazan yada Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.

2) imam "Allah-u Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de "Allah-u Ekber" diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.

3) Hem imam, hem de cemaat gizlice Sübhaneke'yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:

Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice "Allah-u Ekber" diyerek (iftitah tekbirinde olduğu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.

ikinci Tekbir: ikinci defa "Allah-u Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birinci de olduğu kadar durulur.

Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allah-u Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.

4) Bundan sonra imam, gizlice "Euzü Besmele", açıktan Fatiha ve bir sure okur .(Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler)

5) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rekata) kalkılır ve eller bağlanır.

Bayram Namazının Kılınışı İkinci Rekat:

6) imam gizlice Besmele, açıktan da Fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden birinci rekatta olduğu gibi üç kere daha tekbir alır. Üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır, sonra da secdeler yapılarak oturulur.

7) Oturuşta. İmam ve cemaat, Ettehiyyatü, Allahümme salli, Allahümme barik ve Rabbena atina duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler. 

Kaynak: Haber Merkezi