Rize Hafızlar Derneği Başkanı ve Merkez İHO Hafızlık Proje Yöneticisi Mustekim Kaba, Rize Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde yürütülen RİHO Hafızlık Projesi kapsamında 2025-2026 eğitim öğretim yılının başarıyla tamamlandığını açıkladı.
Kaba, örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimi alan kız ve erkek öğrencilerin beşinci sınıf düzeyindeki eğitimlerini tamamlayarak yılı başarılı bir şekilde geride bıraktığını belirtti. Eğitim öğretim yılının kapanışının ise geleneksel hale gelen RİHO Hafızlık Projesi Futbol Turnuvası ile gerçekleştirildiğini ifade etti.
Sınıflar arasında düzenlenen turnuvada 5A Hafızlık Hazırlık Sınıfı şampiyonluğa ulaşırken, öğrencilerin ortaya koyduğu mücadele ve centilmenlik takdir topladı. Kaba, turnuvaya katılan tüm öğrencileri gösterdikleri gayret nedeniyle tebrik etti.

Yıl sonu etkinlikleri kapsamında öğrencilere yemek ikramında bulunulurken çeşitli ikramlarla program zenginleştirildi. Organizasyona katkı sağlayan Rize Zavendikli Mustafa Hoca Kur’an Kursları yönetimine teşekkür eden Kaba, ayrıca Rize İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kur’an kursları arası geleneksel futbol turnuvasında şampiyon olan Merkez İHO Hafızlık Futbol Takımı oyuncularına Rize Hafızlar Derneği tarafından şampiyonluk primi verildiğini kaydetti.
Program kapsamında öğretmenler de öğrencilerle bir araya gelerek çeşitli tavsiye ve nasihatlerde bulundu. Günün sonunda proje bünyesindeki tüm öğrencilere dondurma ikram edildi.

Etkinliklerin ardından erkek öğrenciler Zavendikli Mustafa Hoca Kopuzlar Kur’an Kursu’na, kız öğrenciler ise Kopuzlar 15 Temmuz Şehitler Kız Kur’an Kursu’na dualar eşliğinde uğurlandı.
Mustekim Kaba, açıklamasında RİHO Hafızlık Projesi kapsamında eğitim gören tüm hafız adaylarına başarılar dileyerek, “Yüce Rabbimizden her bir öğrencimizin Kur’an-ı Kerim’i hıfzederek hâfız-ı kelâm olmasını niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.
2025-2026 eğitim öğretim yılının kapanış programı, öğrencilere yapılan ikramlar ve vedalaşma töreninin ardından sona erdi.





