Çayeli Vakfı Üniversite Öğrencileri İçin Burs Başvurularını Başlattı
Çayeli Vakfı Üniversite Öğrencileri İçin Burs Başvurularını Başlattı
İçeriği Görüntüle

Sınavda kopya çekilmesine olanak sağladığı tespit edilen Ö.Ş.'nin (37) üzerinde yapılan aramada da çok sayıda elektronik cihaz bulundu. Olaya ilişkin 3 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Canik ilçesindeki bir okulda gerçekleştirilen ehliyet e-sınavına yönelik çalışma yaptı. Sınava giren E.Ç.'nin üzerinde yapılan aramada, 1 kulaklık, 1 kart görünümlü haberleşme cihazı, 2 GSM hattı, 1 taşınabilir Wi-Fi cihazı ve 1 yaka kamerası ele geçirildi. Çalışmayı sürdüren ekipler, ses ve görüntü aktarımı sağlayan cihazlarla sınavda kopya çekilmesine olanak sağladığı tespit edilen Ö.Ş.'yi de belirledi. Şüphelinin üzerinde yapılan aramada 6 kulaklık, 1 kart görünümlü haberleşme cihazı, 1 cep telefonu, 1 GSM hattı, 1 taşınabilir Wi-Fi cihazı, 2 kamera düzeneği, 3 kulaklık pili ve 2 cımbız ele geçirildi.

Olayla ilgili E.Ç. (24), B.Ç. (46) ve Ö.Ş. (37) hakkında, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmetleri Hakkında Kanun'a muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

Kaynak: DHA