4. Bölüm Özeti:

  1. bölümde Mehmed, Yanoş'un oyununa gelerek pusuya düşürülmüştü. Yağan oklardan son anda kurtulan Mehmed, babası Murad'a yardım edebilecek mi?

Murad'ın otağına yapılan baskında Eflaklılar infilak etmekte ve bir Eflaklı Murad'ın arkasından yaklaşmaktadır. Murad bu tehlikeden nasıl kurtulacak?

Kosova Savaşını kazanan Osmanlılar geri dönerken Çandarlı, Mehmed'e karşı bir oyun kurar. Zafer Toyunda bu oyun devreye girer. Sultan Murad ve İbrahim Han'ın müsaadesiyle Mehmed ve Gülşah'ın nikahı gerçekleşir. Bahar bu duruma nasıl tepki verecek? Mehmed bu evliliğe hoş bakmasa da, rıza göstermiştir.

Harem'de ise Halime Sultan, Murad'a istediğini yaptırmış ve Hüma'yı Bursa'ya göndermiştir. Hüma'nın hastalığı artarken Halime, Gülşah'ın Mehmed'e hatun olmasıyla beraber yeni hesaplar peşindedir.

5. Bölüm Fragmanı:

Osmancık'ta Hıdırellez kutlandı Osmancık'ta Hıdırellez kutlandı
  1. bölüm fragmanında Mehmed'in yeni bir sefere çıkacağı ve Osmanlı'nın yeni topraklar fethetmek için harekete geçeceği görülüyor. Fragmanda Mehmed'in savaş sahneleri ve Osmanlı'nın gücüne dair görüntüler yer alıyor.

Mehmed: Fetihler Sultanı Hakkında:

Osmanlı Devleti'nin yükselme dönemlerini anlatan dizide, dönemin en önemli padişahlarından olan II. Mehmet'in tahta çıkışı, tahtı babası II. Murad'a devredişi, İstanbul'un fethi için yapmış olduğu hazırlık süreci ve fetih dizide anlatılıyor.

Oyuncu Kadrosu:

Serkan Çayoğlu, Selim Bayraktar, Fikret Kuşkan, Teoman Kumbaracıbaşı, Kenan Çoban ve Açelya Akkoyun gibi isimler Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinin oyuncu kadrosunda yer alıyor.

5. Bölüm Ne Zaman Yayınlanacak?

Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinin 5. bölümü 21 Mart Salı günü saat 20:00'da TRT1'de yayınlanacak.

Fragman Linki:

MEHMED: FETİHLER SULTANI 5. BÖLÜM FRAGMANINI BURAYA TIKLAYARAK İZLEYEBİLİRSİNİZ

Kaynak: Haber Merkezi