Gazeteciler ve muhabirler derneğinin organize ettiği İsrail i kınama mitingine çok sayıda sivil toplum örgütü destek verdi.

Rize Cumhuriyet alanında Gazeteciler ve muhabirler derneğinin düzenlediği İsrail i kınama mitingine Kamu- Sen, Tek gıda- iş, Öz gıda- iş, Saadet partisi, MHP, CHP, Rize belediyesi ve çok sayıda sivil toplum örgütü destek verdi. Meydanda toplanan yaklaşık 2 bin kişiye hitap eden Rize Gazeteciler ve muhabirler derneği başkanı Mustafa Bayrak 1940 larda terör örgütü iken devlet kuran İsrail in Filistin de zulümler yaptığını söyleyerek ”Dünya Filistin de, Irak ta, Saraybosna ve Karabağ da yaşanan Müslüman katliamlarına sessiz kaldı. Bugün Birleşmiş milletlerin 32 devlet ile Filistin e insanı yardım yaparken saldırıya uğraması İsrail in bir terör örgütü kökenli olduğunu ortaya koymaktadır. Umarım BM gerekli cevabi verir” dedi.

 

Saadet partisi il başkanı Cemil Çolak ise Filistin de yüz binlerce insanın İsrail tarafından şehit edildiğini söyleyerek ”Dünyanın gözü önünde seyreden katliam şimdi Dünya ya karşı yapıldı. Umarım İsrail i koruyan güçler artık geri çekilir” dedi.

Rize belediye başkanı Halil Bakırcı ise 'uluslar arası sularda İsrail in yaptığı katliama artık dünya dur demeli ve İsrail gerekli yanıtı almalı, İsrail ilk kez bu saldırı ile Türk insanlarını katletmiştir. 95 lı yıllarda patlama olarak değerlendirilen Kırıkkale fabrikasında düzenlenen İsrail oyunu bugün açıkça görülmektedir. İlk kez uluslar arası sularda yapılan böyle bir saldırıya TC hükümeti akıllı bir davranışla gerekli cevabi verecektir” dedi.

Mitingde çeşitli sivil toplum örgütleri de birer konuşma yaptı. Kalabalık çeşitli sloganlar atarak sessizce dağıldı.

Editör: HABER MERKEZİ