Rizeli Ünlü Avukat Sabire Meltem Banko, memleketi Rize Pazar`da Veysel Vardal İlkokuluna giderek öğrencilerle bir araya geldi. 

Çocuklara kısa zamanda kendini sevdirmeyi başaran Meltem Banko, bu ziyareti vesilesiyle onlara hem kitap okuyarak Rizenin Eğitimine Nitelik Kazandırma (RENK) Projesine destek verdi. Ayrıca onlarla çocuk hakları konusunda tatlı bir sohbet gerçekleştirdi. 

Beşeri kalkınmanın vazgeçilmez bir bileşeni olan  Çocuk haklarının uygulanmasını destekleme konusunda her daim ön saflarda yer alacağını ve bu itibarla her türlü ihtiyaç anında ulaşabilecekleri bir ablaları olduğunu hatırlatan Avukat Meltem Banko çocuklara bazı tavsiyelerde de bulundu.

Bir spor branşında beceri kazanmalarını, öğrenmeyi bir tutku haline getirebilmelerini, kendi dünyalarına başka pencerelerden bakabilmeyi, hata yapmaktan korkmamaları gerektiğini, mutluluğu kendi özlerinde arayıp başkalarına köle olmamalarını, her zerreyi sevmek için bir neden aramalarını öğütledi.

Ardından çocuklara “kurbağa prens” ve “dünyanın en güzeli” masallarını okuyan Avukat Meltem Banko sonrasında onlara veda etti.

Yeni Bir Kütüphane

Avukat Meltem Banko öğrencilerle sohbetinden sonra okul müdürü Hasan Yaylacı ile bir görüşme gerçekleştirdi. Okulun bir kütüphaneye ihtiyacı olduğunu öğrenen Avukat Banko yeni bir kütüphane yapılması amacıyla çalışmalara başladı ve tüm hayırseverlerden bu konuda yardım istedi.

MELTEM BANKO MELTEM BANKO MELTEM BANKO MELTEM BANKO MELTEM BANKO MELTEM BANKO

 

Editör: HABER MERKEZİ