Kültür Turizm Bakanlığının “Kamu Eliyle Yapılan Kültür Yatırımlarına Destek Projesi” kapsamında Hayırsever İş İnsanı Burhan Karal’ın katkıları ile Çayeli Kazım Ayvaz Spor Salonu’nun yerinde 2.122 m² alan üzerinde 4 katlı Çayeli Burhan Karal Halk Kütüphanesi için yıkı başladı.

Çayeli’de yıllardır hizmet veren Kazım Ayvaz Spor Salonu’nun yerine daha önce protokolü imzalanan ve ihalesi gerçekleşen Çayeli Burhan Karal Kütüphaneli Gençlik Merkezi’nde 2.122 m² alan üzerinde 4 kattan oluşacak kütüphane yöresel mimariye uygun inşa edilecek. Kitap salonları, cep sinema salonları, çocuk kütüphanesi, konferans salonu, etüt merkezi, sergi salonları ve çok amaçlı salonlar bulunacak kütüphane Rize İl Özel İdaresi tarafından ihale edilecek Çayeli Burhan Karal Kütüphaneli Gençlik Merkezi 420 gün içinde yapılacak.

AK Parti'nin Demirbaşları: Trabzon'da Hiç Kaybetmedi! AK Parti'nin Demirbaşları: Trabzon'da Hiç Kaybetmedi!

-“Kitap ve kütüphaneler tercih edilmektedir”
Geçtiğimiz günlerde yapımını üstlenen Hayırsever İş İnsanı Burhan Karal, Çayeli Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel ile birlikte Rize Valisi İhsan Selim Baydas'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Vali Baydaş, Hayırsever İş İnsanı Burhan Karal’a Çayeli ilçesi Yenipazar Mahallesinde 2.122 m² alan üzerinde modern Rize mimarisine uygun olarak yaptıracağı Çayeli İlçe Halk Kütüphanesi için teşekkür etti.

Vali Baydaş, “Yaşadığımız çağda özellikle internet ve sosyal medya vasıtasıyla her ne kadar okuma ve öğrenme ihtiyacımız önemli ölçüde giderilse de tüm dünyada kütüphaneler ve kitaplar halen önemini devam ettirmekte, bizzat kitap ve kütüphaneler tercih edilmektedir” dedi.


 

Kaynak: HALİL İBRAHİM SAKLI