Çayeli Denizcilik Lisesi Spor Kulübü Derneği tarafından Çayeli Gençlik Merkezi için başvurusu yapılan ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı 2018/II kapsamında hibe desteği alan ‘Gençlik Kitap Kafe’ projesinin açılışı Çayeli’nde gerçekleşti.

Proje; Çayeli Belediyesi, Çayeli Kaymakamlığının desteğiyle Çayeli Denizcilik Lisesi Spor Kulübü Derneği ve Çayeli Gençlik Merkezi tarafından yürütülecektir.

Projenin açılışına Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk, Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen’in yanı sıra siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Denizcilik Lisesi Spor Kulübü Derneği Başkanı Oğuz ÇELİK “Kitap Kafeler gençlerin bir araya gelmesini, edebi, bilişsel ve sanatsal yönlerinin gelişmesini sağlayan kültürler arası farkı ve maddi imkansızlıkları en aza indiren mekanlardır” dedi.

Kitap Kafenin, gençlerimizin serbest zamanlarını güvenli ve huzurlu bir ortamda verimli bir şekilde geçirerek; kültürel birikimlerini, bilişsel gelişimlerini ve sosyal becerilerini artırmaya katkı sağlayacağını söyledi.

Dernek olarak bu projedeki amaçlarının;

Çayeli ilçesinde başlatılan okuma seferberliğine katkıda bulunmak, Gençleri sigara, alkol, teknoloji ve madde bağımlılığından uzak tutmak, Kültürel birikimi yüksek, bilinçli gençlerin yetişmesini sağlamak, İmkânı olmayan gençlere güvenli alanlar oluşturarak sosyalleşmelerine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Kitap Kafenin gençler için cazip bir mekan olması için çeşitli faaliyetler düzenleneceğini belirtti. Bu faaliyetler kapsamında;

Okur-yazar buluşmaları,Okuma grupları, Söyleşiler, Kültürel geziler, Sinema ve tiyatro etkinlikleri Ücretsiz çay, kahve ikramları gibi faaliyetler yürütüleceğini söyledi.

Dernek Başkanı Oğuz Çelik, Kaymakam Mehmet Öztürk, Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, Gençlik Merkezi Müdürü Emre Çataklı, Çayeli esnafı ve dernek üyelerine projeye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen de konuşmasında böyle güzel bir faaliyetin içinde oldukları için sevinçli olduklarını ifade ederken okullara kitap dağıtarak başladıkları belediye hizmetlerine yine böyle güzel bir kitap ortamı hazırlayarak tamamladıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk de konuşmasında kitap ve okumanın önemine değinerek proje ile ilçemizin çok güzel bir mekana sahip olduğunu söyledi. İlçemizde okuma kültürünün geliştirilmesi ve eğitim seviyesinin yükseltilmesi için seferber oldukların ifade etti.

Rize Milletvekili Hayati Yazısı ise konuşmasında ‘Dünyayı yönetenin, kalem, mürekkep ve kâğıt olduğunu’ ifade ederek ; kitapların bütün hazinelerin anahtarı olduklarını söyledi. Ülkeyi yönetenler olarak amaçlarının kitabın önemimi bilen kitap okuyan bir nesil oluşturmak olduğunu bu bağlamda bu tür yerlerin açılmasına çalıştıklarını söyledi. Yazıcı; Millet bahçeleri ve millet kıraathaneleri projelerini uygulamaya koyduklarını sözlerine ekledi.

Proje açılışının son bölümünde Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk Çayeli Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ‘Çayeli Okuyor’ projesi kapsamında Çayeli’nde ilk ve ortaokul öğrencilerinin yazdığı öykülerden oluşan bir kitabı Rize Milletvekili Hayati Yazıcı’ya taktim etti. Hayati Yazıcı Çayelili öğrencilerin katkısıyla oluşturulan bu kitaptan çok etkilendiğini ifade ederek ilk fırsatta kitabı okuyacağını söyledi.

Yoğun bir katılımla açılışı yapılan “Gençlik Kitap Kafe” çok sayıda vatandaş tarafından ziyaret edildi.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ