Rize’nin İslampaşa Mahallesi’nde bulunan Petrol Ofisi’ne ait 8 bin 400 metre karelik bir arazinin sosyal amaçlı kullanımı için Rize Belediyesi’ne devri ile ilgili Rize Belediyesi ile Aydın Doğan arasında 3 yıldır süre gelen anlaşmazlık tatlıya bağlandı. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile Aydın Doğan arasında yapılan görüşmede Doğan’a ait 8 bin 400 metre karelik arazinin Olimpik Yüzme Havuzu yapılması için Rize Belediyesi’ne devrine karar verildi.

Şartlı kararda Rize Belediyesi Aydın Doğan’dan alacağı 8 bin 400 metre karelik arazi karşılığında Rize Belediyesi Doğan’a; Rize’nin Ekrem Orhan Mahallesi’nde bulunan bin 350 dönüklük bir arazı ve bu arazi üzerinde yapılacak akaryakıt istasyonu için ruhsat sözü verdi. Rize Belediyesi tarafından ayrıca Doğan’a İslampaşa Mahallesi’nde yapılacak olan akaryakıt istasyonu içinde ruhsat sözü verildi. Aydın Doğan’a ait arazinin Rize Belediyesi’ne devriyle ilgili bugün Petrol Ofisi yetkilileri ve Rize Belediye Başkanlığı arasında protokol imzalandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, “Bilindiği gibi İslampaşa Mahallesi’nde; Petrol Ofisi, Karayolları ve Hazine arazisi bulunan bir noktada Rize Belediyesi olarak Rize Yatırım A.Ş iş birliği ile büyük bir spor kompleksi yapımına başladık. Petrol Ofisi’ne ait 8 bin 400 metre karelik araziyi olimpik havuz yapılması için Aydın beyden istemiştik. Uzun süre anlaşamamıştık. Yaptığımız son görüşmede şartlı olarak uzlaşmaya vardık. Rize’nin meseleleri ile yakından ilgilenen sayın Başbakanımızda bu gelişmeleri yakından katip etti. Biz hemşerimiz olan Aydın Doğan’a teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ